Carnaval, vieren wij dit?

Zowel mijn vriend als ik zijn niet opgegroeid met het carnavals feest. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking toen ik op mijn 19e naar Utrecht verhuisde met mijn ex. Ik ben nooit een echte feestbeest gehad dus had ook niet echt iets met Carnaval. Maar hoe zit dat met Keano? 

Keano zit op een katholieke school, een school waar wij beide niet op hebben gezeten. Mijn vriend zat op een openbare school en ikzelf op een christelijke school. Voor zover ik het begrip carnaval begrijp is het iets van de katholieken. En omdat wij hier in onze woonplaats geen carnavalsfeesten hebben en wij beide niet op een katholieke school gezeten hebben, hebben wij het allebei niet meegekregen. Toen wij Keano vorig jaar op deze school plaatsten viel hij bijna gelijk met z’n neus in de boter, ondanks dat in onze woonplaats geen carnaval gevierd word, vieren ze op Keano’s school wél carnaval.

Vorig jaar hebben wij dus eigenlijk met haast een verkleedpakje gehaald voor hem zodat hij er wel aan mee kon doen. Dit jaar waren wij beter voorbereid.
Vaak beslissen wij voor Keano hoe en wat, maar dit jaar mocht hij zelf kiezen. Eerlijk is eerlijk, we moesten het wel bestellen want hier in de stad verkopen ze geen verkleedkleding, dus ukkie en ik kropen samen achter de laptop om te kijken waar we uit konden kiezen. In eerste instantie wou hij graag als militair, want ja als je ons langer volgt snap je dat als papa militair is geweest, zoonlief zelf ook aangestoken is met dat virus. Helaas konden we geen militairpak vinden in zijn maat, we houden het nu strak in de gaten want hij heeft er nog steeds dagelijks over dat hij een militair pak wilt. Maar goed, de tweede keus viel als snel op Super Mario. Keano had voor zijn verjaardag dit thema al gekozen en hij vond het nu eigenlijk best wel passen om dan maar alvast als Mario verkleed te gaan. Prima jochie als jij dat wilt.

We kozen wel voor de iets goedkopere versie, de dure (en waarschijnlijk stevigere versie) was zo’n €50,- en dat vond ik toch echt wel te duur voor een verkleedpak wat 2 keer gedragen word en waar hij waarschijnlijk toch zo uitgegroeid is. Qua kwaliteit mogen we eigenlijk niet klagen, het is een soort onesie dus helaas voor de kleine man was het niet heel handig met plassen. Het materiaal is ook niet super dik dus onder zijn pak had hij een maillot en shirt met lange mouwen aangetrokken. Waarschijnlijk is het met zijn verjaardag volgende maand warm genoeg om het zonder te dragen, maar afgelopen vrijdag dus echt niet.

En het feest verder? Op school hebben ze een optocht gelopen en mochten de klassen allemaal een dansje doen. Keano vond het wel leuk als feestje maar had er verder ook niet zo veel mee. Bij de ex is hij as we speak carnaval aan het vieren. Geen idee hoe en wat maar ik ben heel erg benieuwd wat hij daar nou precies van vind.

Voor mijn vriend en mij hoeft het niet zo zeer. Feest is vast heel gezellig, maar verkleden midden in de winter? Wij snappen de lol er niet zo van.

Vieren jullie carnaval? En hoe geven jullie je kinderen dat mee? 

Advertenties

2 gedachtes over “Carnaval, vieren wij dit?

  1. Wij wonen in Limburg dus volop carnaval. Al gingen wij vroeger altijd op wintersport.
    Rond de 20 jaar vierden we carnaval in eigen dorp, optocht en op stap.
    Nu met 2 kinderen van 4 en 7 kijken we kinder- en groter optocht in eigen dorp met daarna even een dansje in de zaal. Maar op stap, dat hoeft voor ons niet meer.

    Keano heeft wel een sjiek Mario pak!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.