Leger kinderslaapkamer

Als je mij langer volgt en mijn vorige blog las dan weet je dit misschien al. Dan heb je zelfs waarschijnlijk al dingen voorbij zien komen. Maar ik vond hem te leuk om niet te delen. Vooral omdat we niet eens super veel geld hebben uitgegeven aan zijn kamertje. Je raad het al…vandaag deel ik Keano’s kamer. 

Als je aan Keano vraagt wat hij later wilt worden dan komen er 2 antwoorden uit. 1. Politieagent en 2. militair net als papa. Voor degene die mij nog niet kennen, mijn vriend is militair geweest, geweest ja hij is er nu al zo’n 4 jaar uit. Maar anyway, Keano is gek op alles wat hiermee te maken heeft. Mijn vriend wordt dan ook dagelijks bedolven onder vragen hoe het was en vooral…mocht je ook schieten? Boys will be boys. Maar toen Keano behang voor zijn kamertje mocht uitkiezen ongeveer een jaar geleden was hij overtuigd…hij wou een militairenkamer. Uhm…oké…hoe gaan we dat nou weer vorm geven? was het eerste wat door mijn hoofd ging. Het eerste kwamen we al snel tegen, army print behang. Hij wou eerst zijn hele kamer maar dat vonden we toch écht te druk. Eén muur en de rest zou mama wel regelen. Het dekbedovertrek kwam ik van de zomer bij de Action tegen voor € 10,-.

Het bed dat hij heeft is het goedkope eenpersoonsbed van de Ikea. Iedereen kent hem denk ik wel. Het hout vonden we niet echt passen bij zijn kamertje maar we hadden geen idee wat dan wel mooi zou zijn. Wit vonden we te besmettelijk en zwart zo nou ja zwart. Niet wat je voor een kinderbed zou kiezen. Toen we de muur verfden kwam mijn vriend met het idee om het bedje dezelfde kleur te geven en dat heeft erg goed uitgepakt. We hebben hem niet dik aangezet en met een grove kwast erop gedaan waardoor je op sommige plekken alsnog het hout erdoor ziet komen maar dit geeft juist een enorm mooi effect.

In de herfst hebben we zijn kamertje verder aangepakt. Hij vond zijn kamer nog erg saai met 3 witte muren en witte deuren en daar moest ik hem eigenlijk wel gelijk ingeven. Zijn kastdeur heeft een krijtverf zwart kleur gekregen waar mijn vriend nog een tekening op gaat maken met Keano’s naam. Alle kozijnen hebben de kleur mat zwart gekregen van Perfection. De kleur op zijn muur is van Flexa Camouflage green. Deze zit op één muur op zijn kamer. De andere zijn nog gewoon wit.

In dit hoekje staat ook mijn oude boekenkast. Mijn boeken passen er allang niet meer in en Keano’s lego auto’s staan er nu allemaal netjes in opgesteld. Het past werkelijk perfect en het scheelt enorm veel kapotte auto’s. Keano had ze eerst in een bak zitten maar dan braken al snel spoilers of spiegeltjes af en dat is natuurlijk zonde. Het staat ook nog eens hartstikke leuk.

Aan dezelfde muur staat deze kast die ik denk ook in elk huishouden wel staat. Hier zitten Keano’s verkleedkleding in, zijn auto’s, tijdschriftjes en een bak met van alles en nog wat. Ook staan hier zijn helicopters en grote lego auto’s in opgesteld. Bovenop de kast staan zijn militair ggerelateerde spulletjes, die moesten een speciale plek van hem hebben.

Aan de andere kant hangen zijn boekenplanken. Op de bovenste planken staan de boeken die hij nog niet zelf mag lezen maar wel samen met mama. En stiekem zijn dit mijn favoriete kinderboeken. Op de onderste plank komen steeds meer boekjes die hij al zelf kan lezen, sinds hij in groep 3 zit wordt er namelijk nogal wat afgelezen hier in huis!

Onder zijn boekenplanken is zijn lego hoek. Dit is een hoekje in zijn kamer wat niet in de looproute ligt dus hier mag het blijven liggen (lees: anders heb je een moeder die je ’s nachts wakker schreeuwt omdat ze op lego stapt). Hier staat ook zijn eigen radio en is volgens mij wel echt zijn favoriete hoekje. In de bakken zit ook nog allemaal lego. Eén bak is voor alles wat kapot is en nog gemaakt moet worden, eens in de zoveel tijd lopen we die dan even samen na. Bovenop staan de huisjes allemaal opgesteld.

Hierboven hangen lego posters. Die ik zelf heb laten afdrukken via de service van Kruidvat. Als je de posters kocht op internet was je zo €30,- per poster kwijt. Nu was ik in totaal €7,95 kwijt. Mooi Ikea lijst eromheen en klaar! Hij heeft er ook een klok hangen, alleen die doet het niet zoals elke klok hier in huis. De klokken overleven het serieus maar een halve dag hierin huis en dan staan ze stil…niet alleen klokken maar ook horloges…

We zijn nog niet helemaal klaar. We willen nog wat extra militairen accessoires aanschaffen zoals een legerkist en een net. Maar dit is nu al wel het mooiste kamertje van het huis.

Liefs,
Angelique

Advertenties

Een gedachte over “Leger kinderslaapkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.