Ik zou echt nooit….

Je kent het wel. Dingen die je ooit hebt geroepen en waar niks van is gekomen. Beloftes die je jezelf deed maar die toch anders uitgepakt zijn. Zo heb ik ook een aantal dingen die ik ooit geroepen heb maar waar ik nu absoluut geen spijt van heb dat het toch zo gelopen is

…een relatie beginnen met iemand uit mijn geboorte stad.

Als je mij 10 jaar geleden had gezegd dat ik heel gelukkig zou worden met iemand uit mijn geboortestad dan had ik je waarschijnlijk keihard uitgelachen. Ik vond de jongens hier helemaal niks en wist zeker dat ik mijn happily ever after met iemand zou hebben die uit een hele andere stad zou komen. Ja ik heb mijn crushes gehad vroeger en stiekem heb ik mijn huidige vriend ook altijd erg leuk gevonden. Maar écht een relatie mee? Nee écht niet! Het waren in mijn ogen allemaal boeren (uit de achterhoek) en veels te kinderachtig. Nee dankjewel!

En kijk nou, kan mij niet indenken dat ik ooit zo gek op iemand ben geweest. Dat ik zo’n klik met iemand kon hebben, iemand die mij kan laten lachen en gelijk iemand is waar ik 100% op vertrouw.

…wonen in mijn geboortestad.

Nog zo iets waar ik je keihard om had uitgelachen als je mij zou zeggen dat zodra ik weg was ik weer terug zou willen. 19 jaar heb ik in mijn geboortestad gewoond en toen ik weg was voelde dat in eerste instantie als een opluchting. Weg uit dat gat, weg bij al die nare herinneringen die ik had aan die stad. En dan kom je in een situatie terecht waarin je in ieder geval dichterbij die stad moet gaan wonen. En dan krijg je een relatie met iemand die niet weg te krijgen is uit je geboorte stad, en zodra je bij hem bent voelt het weer echt als thuis. Als je kind door die stad loopt valt er een soort rust over hem heen en dan weet je dat dit is waar jij en je gezin thuis hoort. Het is ook heerlijk om in een stad te wonen waar je kind gewoon buiten kan spelen zonder voor z’n sokken gereden te worden. Waar je binnen no time in een bos bent en alles lopend of fietsend te doen is. Ja iedereen kent elkaar en ja dat geeft soms ook wel eens moeilijke situaties met bijvoorbeeld mijn ouders, waar iedereen nog steeds de link mee legt zodra ze mijn achternaam horen. Maar eerlijk is eerlijk ik vind het nu heerlijk, de omgeving, de rust en het vertrouwde gevoel. En die nare herinneringen? Zoals mijn vriend in het begin zei “We zorgen ervoor dat er nu alleen maar mooie bijkomen.” En boy had hij even gelijk!

…een schoonmaakmiep worden.

Ik heb altijd al een hekel gehad aan schoonmaken. Eerlijk is eerlijk, mijn moeder deed alles in huis. Ik hoefde ook nooit schoon te maken. Toen ik op mezelf ging wonen, of nou ja ging samenwonen, moest ik het natuurlijk wel allemaal zelf doen. Man wat had ik daar een hekel aan! Maar nu? Muziek op en gaan met die banaan! Ik vind het heerlijk om in huis bezig te zijn, om een schoon en fris huis te hebben. Oké er zijn nog steeds klusjes die ik liever heel lang uitstel zoals de afwas en de badkamer (gelukkig wast mijn man heel graag af) maar voor de rest hou ik het allemaal netjes bij.

…een kantoorbaan hebben.

Iedereen die mij van vroeger kent weet dat ik altijd in de weer was met kinderen. Op de basisschool al vond ik het heerlijk om in de onderbouw te helpen met de kleuters. Het was dan ook voor niemand een verassing dat ik zelf juf wou worden. Ik ging naar de middelbare dan ook zoals iedereen verwacht had SPW (Sociaal Pedagogisch Werker) studeren en koos daar natuurlijk de kant voor het basisonderwijs zodat ik na die opleiding kon doorstromen naar de PABO. Maar mijn laatste stage was zo’n vervelende situatie dat ik het onderwijs helemaal niet meer zag zitten. Ik ben daarna ook niet meer doorgegaan met de PABO, allemaal door die ene stage. Na mijn opleiding heb ik nog wel met kinderen gewerkt, ik werd gastouder bij een super leuk gezin waar ik nog steeds contact mee heb. In de tussentijd dat ik met mijn ex was is er natuurlijk het nodige gebeurt en toen ik eindelijk bij hem weg was moest ik gaan nadenken wat ik nou wou gaan doen. De bijstand gaf mij de keus óf ik liet mij omscholen óf ik moest een baan aannemen die ik totaal niet zag zitten, want eerlijk is eerlijk, onderwijsassistenten zoeken ze erg weinig. De keus voor het omscholen was snel gemaakt en iedereen weet waar ik nu geëindigd ben, bij een heerlijke baan waar ik het ontzettend naar m’n zin heb. En waar ik kennelijk nog behoorlijke vaardigheden voor heb ook.

En toch zijn er ook dingen die ik ooit riep die ik nog steeds vol hou. Zo rook ik niet en heb ik het ook nooit geprobeerd, hetzelfde met drugs.

Zijn er dingen die jullie nooooit zouden doen, en toch doen?

Liefs,
Angelique

Advertenties

Een gedachte over “Ik zou echt nooit….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.