Wat de sterren zeggen…

Ik ben opgegroeid met ouders die geïnteresseerd waren in sterrenbeelden en alles wat daarmee te maken had.  En ja waarmee je wordt opgevoed neem je toch gedeeltelijk wel over. Toen Keano geboren werd hebben ze ook een heel onderzoek gedaan naar zijn karakter na aanleiding van zijn sterrenbeeld. Laatst kwam ik via Ouders van nu ook een lijst tegen en was benieuwd of het Keano zou omschrijven. 

bron

Keano is geboren op 26 maart, wat hem een Ram maakt. Volgens de omschrijving zou Keano het volgende karaktertje hebben:

Je hebt een wildebras in huis waar je misschien af en toe tureluurs van wordt. Maar dit kind moet soms echt zijn energie kwijt en kan dan rennend en springend door het huis gaan. Hij heeft een sterk willetje en als je Ram-kind iets in zijn hoofd heeft, moet het ook meteen gebeuren. Zo niet, dan kan hij behoorlijk (d)rammen. Geduldig wachten? Daar is het Rammetje niet zo goed in. Zorg voor een fysieke uitlaatklep om die tomeloze energie te ontladen, dan zal hij in huis minder druk zijn. Laat je kind lekker in de tuin spelen, ravotten met vriendjes en doe hem als hij wat ouder is op een sport waar hij zijn energie kwijt kan.
Ook is het zeker niet verkeerd om dit kind te leren op zijn beurt te wachten. Een Rammetje is soms zo bezig met zijn eigen wereldje en het bevredigen van zijn eigen behoeften, dat hij de buitenwereld en de behoeften van anderen niet ziet. Als ouder is het goed je kind te leren sociaal te zijn. En dat het door samenwerken veel kan bereiken. Op die manier kan je Rammetje een balans vinden tussen zichzelf en de ander. Je Ram-kind heeft behoefte aan eerlijkheid. Het lijkt af en toe misschien wat brutaal maar meestal komt het uit een goed hart. Hij heeft de meeste baat bij ouders die recht door zee zijn en eerlijk uitkomen voor hun mening. Maar het ook kunnen toegeven als ze fouten maken. Daarmee verlies je niet je machtspositie. Integendeel, jouw kind zal meer respect voor je krijgen. Daarnaast heeft je Ram-kind behoefte aan duidelijke regels waar ook het Rammetje zich gewoon aan moet houden. Je hebt een moedig kind in huis, dat goed naar zijn impulsen luistert. Rammen durven veel en gaan vaak verder waar anderen stoppen. Een Ram volgt vol passie en enthousiasme zijn doel, totdat het hem niet meer boeit. Dit betekent dat je Rammetje veel zal leren met vallen en opstaan. Maar als het de teleurstelling voorbij is, heeft hij veerkracht genoeg om verder gaan en iets anders te vinden waar hij enthousiast over is.

En klopt het?

Als ik bovenstaande zo lees dan is het echt precies Keano. Het is absoluut een kleine wildebras die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staat te stuiteren en die we mede hierdoor op een sport gezet hebben zodat hij in ieder geval 2x per week zijn energie zeker weten kwijt kan. Het hele eigen wereldje komt ook bekend voor, hij kan zichzelf soms zo afsluiten dat hij helemaal niks meekrijgt van wat er om hem heen gebeurt, wat ook wel eens kan leiden tot een beetje egoistische acties. Maar goed dat kan natuurlijk ook komen doordat hij enigskind is en thuis gewend is dat alles voor hem is en alle aandacht voor hem is.

Waar een ram behoefte aan heeft sluit helemaal aan, aan waar Keano behoefte aan heeft. Als Keano niet weet waar hij aan toe is dan merk je aan hem dat hij met zichzelf een strijd aangaat.

Wat mij dan absoluut niet bekend voorkomt is het feit dat Rammen veel durven. Keano is wat dat betreft echt een zacht gekookt eitje. Hij durft het uiteindelijk wel maar moet wel eerst zien dat er niks gebeurt. Of papa en mama moeten mee dan durft hij het wel.

Wil je het zelf ook checken? Ga naar de site van Ouders van nu.

Ik ben heel benieuwd of het sterrenbeeld van jullie kindjes ook overeen komen met het karaktertje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.