Wanneer het je allemaal even te snel gaat

Vroeger dacht ik toen mensen zeiden dat de tijd vliegt als je kinderen hebt, dat ze zich aanstelden. Kom op zeg zo erg kan het toch allemaal niet? Nou daar ben ik toch echt wel op terug gekomen. Keano wordt binnen 2 weken alweer 7 jaar en vooral het afgelopen jaar heeft mij even heel duidelijk gemaakt hoe snel de tijd gaat en hoe vlot een kind zich kan ontwikkelen. 

Tanden wisselen

Zodra je kindje tandjes krijgt weet je dat er ooit een dag komt dat die tandjes gaan wiebelen om plaats te maken voor ‘grote tanden’. Keano had al geruime tijd last van een wiebeltandje, die niet eens uit zichzelf is gaan wiebelen maar omdat meneer van zijn skateboard knikkerde, maar echt vaart maakte het tandje niet. Tot de mannen vorige week aan het stoeien waren, toen besloot het tandje ineens los te laten. En dan besef je je als mama ineens dat je kleine jongen groot wordt. Misschien klinkt het echt belachelijk maar ik vond het zelf toch echt wel even een dingetje hoor! Meer mama’s last van? Keano kreeg er ook gelijk een heel ander gezichtje door, het schattige is er nu toch echt wel af.

Enthousiaste mama die ik ben met alles vastleggen kwam daarna ook tot de conclusie dat we geen manier hadden om dit moment vast te leggen. Ja het tandje ging het doosje in, maar dit is toch net zo’n mijlpaal als het krijgen van tandjes? Dit wil je later toch ook weten wanneer je bent gaan wisselen? Dus ben ik aan de freubel gegaan.

En dit is het resultaat geworden. Een simpel basic kaartje die als hij alle tandjes gewisseld heeft in zijn herinneringenbak gaat. Teveel poespas hou ik niet van en zo kunnen we hem ook nog gebruiken voor een eventueel tweede kindje, of als één van onze neefjes/nichtjes gaat wisselen. Of als jullie hem willen gebruiken natuurlijk! Dan kun je hem hier (klik) vinden. (Of je klikt gewoon op de foto en dan afbeelding opslaan als)

Lezen & Schrijven

Maar tanden wisselen was dit jaar niet de enigste mijlpaal die mij deed beseffen dat mijn kleine jongen toch wel erg groot aan het worden is. Keano is dit jaar gestart in groep 3 en sindsdien zijn de boeken niet aan te slepen in huis. Hoe snel die alles oppikt verbaasd mij echt enorm. Zelfs wat in mijn ogen moeilijke woorden lijken hakt en plakt hij met alle gemak, alsof hij al jaren kan lezen! We vergeten af en toe wel eens dat hij al kan lezen, zo overlegden we eerst alles via de app gewoon open en bloot terwijl hij naast ons meekeek want op zijn naam na snapte hij er toch niks van. Tot hij laatst meekeek met ons toen we het over zijn verjaardag hadden en hij dus vroeg “mama? waarom krijg ik dat en niet dat?” uhm…oeps! We zijn er nu dus wel echt op verdacht dat we een soort van geheimtaal moeten bedenken.

Maar ook het schrijven, hoe groot hij eerst alles nog maakte zo fijn schrijft hij nu. Maar het heeft ook weer voordelen want we worden nu bijna dagelijks verrast met lieve briefjes die hij zelf schrijft. Nee het is allemaal nog niet foutloos maar dat maakt het juist zo leuk.

Gaat het jullie soms ook veels te snel? Of ben ik nou zo’n emo mama?

liefs,
Angelique

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.