Superhelden diy’s

Met feestjes probeer ik altijd zoveel mogelijk zelf te maken, deels omdat het gewoon kosten bespaard maar ook omdat het, het feestje extra leuk maakt vind ik. Dat alles ook de hele aankleding je gelijk het gevoel geeft dat je in een andere wereld stapt. Dat ben ik nu ook met het Mario feest aan het doen, maar ik deed het ook met het superheldenfeest. Ik deelde met jullie al de uitnodigingen en vandaag deel ik met jullie alle diy’s. 

Skyline

Het is eerste wat er in je hoofd komt is dat er vaak een logo omhoog komt als mensen de help nodig hebben van de superhelden. Wij hadden een lang dressoir staan waarop ik alle cadeau’s wou uitstallen. Het leek mij een super leuk effect om dan als achtergrond een skyline te hebben.

Wat heb je nodig?
– A3 zwarte vellen
– Geel papier
– Schaar
– Lijm

Het is eigenlijk echt super simpel. Je tekent op de zwarte vellen gebouwen uit en knipt deze uit. Ik heb ze wel over de lengte gedaan zodat je wat meer hoogte hebt. Dan knip je van de gele vellen papier vierkantjes of rechthoekjes als raampjes. Een kwestie van creatief opplakken en tadaa! Je skyline is klaar. Je kunt hem zo lang maken als je zelf wilt.
Ik heb ook doosjes beplakt met zwart papier en heb hier ook raampjes op gemaakt, om het 3d effect te creëren. Hier bovenop heb ik lego superhelden geplaatst.

Slinger

Natuurlijk zijn er van superhelden kant en klare slingers te vinden. Maar ik wou het een beetje duister houden en in dezelfde stijl als ik alle andere versiering had. Dus ben ik zelf aan de knutsel gegaan.

Wat heb je nodig:
– Zwart karton
– Touw
– Schaar

Ook deze diy is weer super simpel en aan te passen naar de gewenste lengte. Ik heb een template van internet gehaald van het masker van batman en heb deze op het zwarte karton getekend. Uitgeknipt meerdere keren en doormiddel van een ieniemienie gaatje met touw aan elkaar geknoopt. Deze heeft na het feestje nog lange tijd op de kamer van Keano gehangen als versiering.

Traktatie

Zodra je kind op school zit moet je ook zorgen voor een traktatie natuurlijk. Keano vindt het altijd erg spannend om te trakteren en tussen ouders is het een soort strijd geworden om de leukste traktatie te maken, maar hier later meer over. Voor mij was het niet een kwestie dat het er leuk uit moest zien, nee het moest vooral praktisch zijn dat hij op een goede manier de lolly’s mee kon nemen.

Wat heb je nodig:
– Piepschuim ‘taart’
– Verf

Ook dit is weer een simpele diy, maar het kost meerdere lagen omdat het piepschuim is en piepschuim zuigt nou eenmaal de verf op. Ik heb hem eerst helemaal zwart gemaakt en daarna op de ene kant het 5 logo gemaakt en aan de andere kant het Batman logo. Deze verf je in en tadaa! Het was ook de bedoeling dat de lolly’s nog een soort cape zouden krijgen maar Keano had te veel kindjes in de klas waardoor het niet meer paste.

Meer ideeen staan op mijn Pinterest pagina.

Maken jullie veel zelf? Of kopen jullie toch het nodige?

Liefs,
Angelique

Advertenties

Een gedachte over “Superhelden diy’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.