Superhelden kinderfeest

Ik vind het altijd super leuk om feestjes te organiseren. Ik deed het heel vroeger al voor een vriendin haar sweet sixteen. En toen we voor school dingen moesten organiseren merkte ik dat ik er echt plezier aan beleef. Ik heb er zelfs een tijdje over gedacht om mijn eigen kidsparty bedrijfje te starten. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik behoorlijk uitpak met de kinderfeestjes van Keano. Het thema van het feestje was natuurlijk superhelden. Het hele concept achter het feestje was een superhelden diploma verdienen. Ze kwamen op het feestje dus eigenlijk op een superheldenbootcamp waar ze moesten bewijzen dat over superkrachten beschiktten.

Het eerste wat je vaak doet naast het taart eten is cadeautjes uitpakken. Ik vind het niks om ‘gewoon’ de cadeautjes te geven. Daarom had ik als eerste opdracht dat ze eerst al het dynamiet moesten uitschakelen anders werden de cadeaus opgeblazen! Ik had van wcrolletjes dynamiet gemaakt (ik heb gezocht naar de foto’s maar helaas) en daarin zaten de namen van de kinderen. Deze waren verstopt over de gehele woonkamer. En alle namen moesten natuurlijk gezocht worden.

Daarna moesten ze laten zien hoe sterk ze waren. Ik heb hiervoor gewone dozen ingepakt met steentjes papier, niet te moeilijk doen. Je kan ze nog een beetje verzwaren met steentjes erin bijvoorbeeld.

Gebouwen omslaan is één ding maar een superheld moet ook hele zware dingen op kunnen tillen. Ik had van twee piepschuimen taarten, die ik ook gebruikte voor de traktatie, een soort gewicht gemaakt met daarop geschreven “500kg” een stok ertussen en je hebt een hele simpele manier om iets zwaar te laten lijken.

Superhelden zijn ook goed in het voelen van dingen. Ik had een doos gemaakt met daarin allerlei spulletjes zoals een zonnebril, een diertje enz. die ze aan de hand van te voelen moesten identificeren. Je merkte wel dat de kinderen dit wel wat lastig vonden, maar werden dan ook super enthousiast zodra ze het goed hadden.

Dit was waarschijnlijk de opdracht die ze het allerleukst vonden. De proefopdracht. Ik had allerlei verschillende smaken met jelly beans gehaald, en nee niet de smerige van de bean boozled challenge, en aan de hand van die smaken moesten ze ons vertellen welke smaak dat dan was. Ik had het iets lastiger gemaakt door smaken te nemen die enorm op elkaar leken zoals mandarijn en sinaasappel, aardbei en framboos.

Je hebt superhelden die sterk zijn, je hebt superhelden die overgevoelig zijn en je hebt superhelden die dingen kunnen omblazen. Simpele opdracht: wie kon de grootste bel blazen? wie kon de meeste bellen blazen? en wie kon het snelst alle bellen weer kapot maken?

Een superheld kan natuurlijk niet zonder kostuum. Dus als laatste opdracht moesten ze hun eigen kostuum ontwerpen. Hierbij zag je enorm verschil, sommige maakten er écht hun eigen ding van en je had kindjes die het kostuum van hun favoriete superheld na maakte.

Als ze elke opdracht goed hadden voltooid kregen ze er een ‘stempel’ voor, oftewel een superhelden stickertje. Had je alles behaald en je stempelkaart vol? Gefeliciteerd dan ben je een echte superheld!

Met natuurlijk voor iedereen een superhelden diploma. Voor alles heb ik een lettertype van Picmonkey gebruikt, ook voor de opdrachtbladen. De rest heeft Barbara ontworpen net als de uitnodigingen. We hebben beide nog gezocht naar een leeg template van de stempelkaart en diploma om aan jullie aan te bieden maar we kunnen het beiden niet meer vinden helaas. Ik heb hem op een andere blog ooit als printable gehad, maar ook daar kan ik hem niet meer terugvinden helaas.

Na de opdrachten hebben we nog even rustig met popcorn een échte superheldenfilm gekeken. Even weer tot rust komen. Na het feestje kregen ze een goodiebag mee met wat lekkers.

Liefs,

Angelique

Advertenties

Een gedachte over “Superhelden kinderfeest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.