Happy 7th birthday

26 maart 2011 19.45…het mooiste moment in mijn leven. De geboorte van Keano, mijn kleine grote man wordt vandaag alweer 7 jaar.

7 jaar geleden werd ik ingeleid na een zwangerschap van 41 weken en 1 dag. Hij moest komen want ik had geen vruchtwater meer, eigenwijs als hij was had hij daar nog totaal geen zin in. Hij heeft ons tot op het laatste moment in spanning gehouden omdat hij niet alleen een sterrenkijkertje was, maar hij zijn nekje achterover had in plaats van naar voren. Hij vond het wel best bij mama in de buik en maakte dan ook absoluut geen aanstalten om te helpen. Maar toen om 19.45 zei de gynaecoloog dat ik hem mocht pakken, en dat deed ik maar al te graag. Hij heeft in totaal een minuutje gehuild, keek mij aan met zijn grote blauwe oogjes en was stil. En ik? ik was op slag verliefd. De 12uur weeën storm was ik alweer vergeten, het feit dat gelijk erna de nageboorte is geboren heb ik niet eens meegekregen. Het waren mijn kleine man en ik en vanaf dat moment wist ik dat niemand tussen ons kon komen.

De jaren daarna hebben we het niet makkelijk gehad, meerdere keren moeten verhuizen, dingen meegemaakt die je niemand wenst of waarvan je denkt dat het jou nooit zou gebeuren. Maar de band tussen ons werd er alleen maar sterker door. Ik was je enigste stabiele factor en tot de dag van vandaag ben je nog een echt mama’s kindje en ben je niet bang om dit te laten merken, oké oké je voelt je nu wel echt te groot om mama te kussen op het schoolplein maar dat haal je thuis drie keer zo hard in.

Toen we 4 jaar geleden weggingen uit de nare situatie kwam er een rust over je heen, je begon te kletsen en letterlijk en figuurlijk te groeien. In 4 jaar tijd ben je van 92cm naar meer dan 120cm gegaan. Je bent nog steeds niet de grootste maar je laat absoluut niet over je heen lopen. 4 jaar geleden kwam er nog een grote verandering in je leven, je (stief)vader kwam in je leven en de liefde tussen jou en hem was vanaf moment één onbeschrijflijk. Je vertrouwde niemand, maar hem leek je gelijk te vertrouwen, de angst die je had verdween als sneeuw voor de zon, als hij maar in de buurt was. Als ik nu zie hoe je op hem afrent zodra hij thuis komt van het werk weet ik dat ik het goed zit. Ja jullie kunnen elkaar in de haren zitten, maar je bent op dit moment liever bij hem dan bij mij.

We zijn zo enorm trots op jou hoe je omgaat met alles en iedereen. Je bent het meest zorgzame, eigenwijze jongetje dat wij kennen. Je weet wat je wilt en dat laat je duidelijk zien en merken. Maar de liefde voor bepaalde mensen straal je uit, je oma, je nichtje en ons.

En vandaag mag je toch echt alweer 7 kaarsjes uitblazen. Voor mama onwerkelijk, voor jou kon het niet snel genoeg zijn.

Lieve kleine schat, laat niks of niemand je ooit veranderen. Je bent geweldig zoals je bent ook al kunnen we je af en toe achter het behang plakken. Weet dat we trots op je zijn en dat wij ontzettend veel van je houden.

Liefs,
Mama

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.