Super mario Flower

Super mario…toen Keano met het thema aankwam was Pinterest echt weer mijn beste vriend, ik heb vroeger mario wel gespeeld maar hoe geef je het vorm? Zijn er uberhaupt spullen te verkrijgen van Mario? Of moet ik echt alles zelf maken? Dat laatste was wel zo’n beetje waar het op neer kwam. 

Als ik aan Mario denk dat is het toch wel de buizen waar hij over heen moest, de blokken waar hij over heen kon om muntjes te pakken en de happende bloemen die hem in zijn kont beten…ja dat is grappig als je bijna 7 bent natuurlijk. Ik ben op zoek gegaan om zelf zo’n bloem te maken.

Wat heb je nodig?
– Piepschuim bal, ik heb de grootste genomen
– Rode verf
– Wit vilt of rubber
– Groen vilt of rubber
– Mes
– Iets stevigs om hem op te zetten
– Sterke lijm

Stap 1. 
Bij de eerste bal die ik pakte heb ik eerst de hele bal rood geverfd, toen kwam ik er al snel achter dat dat eigenlijk helemaal niet handig is en met het eindresultaat niet helemaal zo mooi. Dus bij de tweede bal heb ik hem eerst ingesneden zodat ik ook de bek gelijk mee kon verven. Ook qua roodheid is het maar net wat je mooi vind. De eerste heb ik vuurrood geverfd, de tweede donkerder rood.

Stap 2. (of de eerste stap)
Als je eerst verft dan is de tweede stap om de inkepingen voor de bek te maken. Het kost nogal wat kracht ondanks dat het piepschuim is. Je kan zelf bepalen of je hem uiteindelijk bovenop plaatst en hoe groot je de bek maakt.

Stap 3.
Maak van het vilt of rubber strookjes, zorg dat het lang genoeg is om de rand van de bek te bedekken. Plak deze strookjes met de sterke lijm over de rand, een stukje overlaten lappen is het mooiste en handigste zodat je de tanden er goed tegen aan kunt plakken. Ik heb lijm uit een lijmpistool gebruikt. Ik kwam er wel achter dat rubber het mooiste eindresultaat geeft omdat op vilt op sommige plekken de lijm te zien was. Ik heb de stroken iets schuin af laten lopen voor een mooie overlap. Knip daarna driehoekjes voor de tanden en rondjes voor de vlekken. Ook deze plak je weer op.

Stap 4. 
De kop is klaar! Ik had nog een dunne (stevig) kartonnen buis die ik heb kunnen gebruiken als steel. Je kunt ook iets anders stevigs gebruiken natuurlijk, een plastic pijp of buis bijvoorbeeld. Deze heb ik in groen rubber gerold, let op de je een stuk overlaat omdat de pijp de kop nog ingedrukt moet worden, en daarna van het groene rubber bladeren geknipt, ik kreeg alleen de bijdehante opmerking van Keano dat mama verkeerde bladeren gemaakt had want ze horen met stekels…OEPS!

Stap 5.
Nu is het een kwestie van in elkaar zetten.
Ik heb twee verschillende gemaakt, eentje heb ik in een koffiebus vastgeplakt die ik met grijs vilt had beplakt als pot. De ander heb ik tussen de planten gestoken om stevig te staan.

Na de verjaardag kunnen ze nog mooi op de kamer van Keano dienen als decoratie, zo heb je er naderhand ook nog iets aan.

Liefs,
Angelique


Meer Supermario:

Advertenties

Een gedachte over “Super mario Flower

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.