Super Mario Pinata

Tijdens het bedenken van de spelletjes kwamen er een heleboel ideeën omhoog, ook onhaalbare ideeën. Althans dat dachten we, als laatste opdracht gistermiddag moesten de dames en heren de laatste slechterik verslaan om het huis terug in te kunnen. Hoe we dit deden? Heel simpel met een pinata. 

Pinata

We wouden in eerste instantie Bowser zelf maken, maar na een beetje google werk kwamen we erachter dat dat toch echt teveel gevraagd was. We hebben dus maar een raketbom nagemaakt. Hoe? dat lees je hieronder

Wat heb je nodig?
– Kranten
– Behanglijm
– Ballon 30cm of groter
– Verf
– Vulsel
– Touw of lint
– Stevige pijp of tak om hem aan op te hangen
– Overige versieringen

Ik denk dat iedereen in zijn leven wel eens papier-maché heeft gedaan, je blaast een ballon op, maakt stroken van krant, smeert de ballon in met behanglijm en plakt hier de krant over heen. Hartstikke simpel, denk er alleen wel aan je meerdere lagen aan moet brengen voor de stevigheid anders sla je er zo doorheen en het moet natuurlijk wel een beetje moeilijk zijn. Zorg ervoor dat je een kant van de ballon open laat om de ballon leeg te laten lopen en om hem te kunnen vullen als alles goed gedroogd is.

Als alles goed gedroogd is dan is het tijd om de ballon kapot te prikken, haal de ballon er voorzichtig uit. Dit gaat best makkelijk heb ik ondervonden.
Daarna is het een kwestie van vullen. Hier zitten er Fruittella snoepjes in omdat daar nog iets om heen zit. Ook heb ik hem verder aangevuld met confetti voor het feestelijk effect als ze hem kapot hebben.
Als je hem gevuld heb dan maak je het gat dicht met ja weer papier-maché. Zoals je aan bovenstaande foto ziet is het bij mij na het drogen helemaal ingedeukt helaas. Maar het gaf wel een leuk effect uiteindelijk.
Dit laat je weer drogen.

Daarna is het tijd om hem te verstevigen en te zorgen dat je hem op kunt hangen. Ik heb hier gewoon lint voor gebruikt, maar ben er wel achter gekomen dat dit een klusje is voor twee personen. Mijn vriend heeft het lint vast gehouden terwijl ik hem bedekte met papier-maché. Daarna toch nog echt een paar lagen papier-maché eroverheen voor de stevigheid. In totaal heb ik dus wel 4 keer papier-maché gedaan in de afgelopen weken.

Als alles goed gedroogd is, is het tijd om hem een kleur te geven. Wij hebben er een bom van gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook prima een Boo van maken of zo’n lopend bommetje op voetjes.  Ik heb hierna de armpjes en oogjes op dik papier geprint en er met stevige lijm opgeplakt.

Om het vast te maken heb ik de buis gebruikt die in het midden zat van ons vloerkleed. Deze heb door midden gedaan en heb ik bekleed met bruin papier. De andere helft heb ik als slagstok gebruikt en heb ik versierd met geel papier en mario sterren.


Meer Supermario:

Advertenties

2 gedachtes over “Super Mario Pinata

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.