Super Mario speurtocht

Ja sorry, jullie hebben er even op moeten wachten, maar het duurde nogal om de hele speurtocht uit te werken. Toen we Keano namelijk vroegen wat hij graag op zijn kinderfeestje zou willen doen had hij maar één antwoord “Ik wil een speurtocht!”. Maar ja natuurlijk wel in Mario thema. Hoe geef je zoiets vorm? Hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft?

 

Maanden hebben we gebrainstormd, pinterest afgezocht, geknipt en geplakt. En uiteindelijk hebben we een zeer geslaagde speurtocht in elkaar weten te draaien. Om het even in het kort te vertellen: Bowser heeft de vrienden van Mario en Luigi laten verdwijnen en heeft de kinderen nodig om alle vrienden te verzamelen, maar daarvoor heeft hij wel de hulp ingeschakeld van andere slechteriken om ervoor te zorgen dat het niet te makkelijk is natuurlijk. De eerste opdracht lag op tafel zoals je in het hoekje hierboven ziet. Daar stond op wat er gebeurt was, maar dat ze eerst energie moesten krijgen dus een lekker taartje moesten eten om zometeen volledig opgeladen te zijn. We hadden 6 kinderen in totaal en ze waren ingedeeld in 2 groepen. Een groep Mario en een groep Luigi. Om het eerlijk te houden kregen de kinderen pas bij de eerste opdracht te horen wie in welk groepje zat. Zat je bij een groene beker? Dan zat je in team Luigi. Zat je bij een rode beker? Dan zat je in team Mario.

Spel 1

De eerste opdracht stond ook al op de grote kaart. Ze moesten het kaartje vinden met het vraagteken erop. Hierop stond dat de Boo’s en Bombs de namen van alle kinderen op had gegeten en ze eerst die moesten verslaan om zeker te weten dat we konden beginnen. In één van de ballonnen zat ook de volgende opdracht. Eerst de jarige maar eens zijn cadeautjes geven. Bij de cadeautjes lag ook een envelop met weer de volgende opdracht en de verdere uitleg van de hele speurtocht. Hierin stond bijvoorbeeld dat ze moesten samenwerken en dat iedereen bij de spelletjes aan de beurt moest komen. In deze envelop zat ook een kaartje voor beide teams welke vrienden ze allemaal moesten vinden om Bowser echt te kunnen verslaan. En er zat een kaart bij (ontworpen door Barbara) die ze moesten volgen uiteindelijk. En natuurlijk stond hier op waar ze het volgende kaartje konden vinden.

Spel 2

Het eerste échte kaartje konden ze vinden op Keano’s kamer. Mario hing hier. Om te beginnen heb je natuurlijk wel eerst Mario en Luigi zelf nodig. Ik had een soort Pixel Mario en Luigi zonder kleur gemaakt die ze aan de hand van kleine vierkantjes zelf kleur moesten geven. Mario en Luigi waren geprint op A3 formaat dus groot zat. Ik dacht in eerste instantie wel dat het te lastig zou zijn voor de kinderen, maar ik had ze weer eens onderschat. Ze deden het prima! Op elk kaartje die ze vonden stond onderaan ook de vervolg opdracht waar ze het volgende kaartje konden vinden. Sommigen waren écht verstopt en sommige hingen gewoon op de deur of muur waar ze hem snel konden vinden.

Spel 3

Voor spel 3 had mijn vriend een grote Mario uitgetekend zonder zijn beruchte snor. Deze moesten de kinderen geblinddoekt op de juiste plek zien te krijgen. Bij dit spel mocht de jarige beginnen en zo deden we het om en om, eerst team Luigi, dan mario en dan weer Luigi tot alle kinderen geweest waren. Na deze opdracht moesten ze het kaartje vinden met de fire flower erop. Deze vermelde dat ze boven klaar waren en dat de volgende vriend op hen lag te wachten waar ze begonnen waren.

Spel 4

Mario memory! Team Mario tegen Team Luigi, wie weet de meeste paren te maken. Heel simpel, maar de kinderen vonden het enorm leuk. Gewoon een simpel spelletje omgetoverd tot een Mario spel. Na dit spel werden ze naar de gang voor de volgende opdracht gestuurd, waar ze weer naar de woonkamer werden gestuurd om Toad te vinden. Toad’s kaartje was een compliment dat ze zo goed bezig waren en dat ze vast wel weer wat energie nodig hadden om de slechteriken verder te verslaan. Een zakje chips met wat drinken. Even een rust momentje tussendoor. Dit hadden wij gepland als een soort tijdrekken. Mochten ze super snel klaar zijn met alle spellen dan konden we hiermee tijd rekken zodat we geen tijd over zouden hebben. Dit was bij ons uiteindelijk niet het geval en we hadden zelfs bijna tijdnood. Het feestje duurde 2 en half uur, maar met het zelf kaartjes lezen duurde het natuurlijk iets langer dan gepland.

Na Toad moesten ze het groene 1UP paddenstoeltje vinden. Via dit kaartje kregen ze de opdracht om hun jas aan te trekken en de kaart te volgen waar ze heen moesten.

Spel 5

Maar oh oh de weg werd versperd door allemaal slechteriken. Ze moesten de slechteriken om bowlen om verder te kunnen. Ook hier weer een simpel spel omgetoverd tot een Mario spel. Ik had slechteriken uitgeprint en op lege flessen geplakt. Uiteindelijk moesten wel de flessen met water zwaarder gemaakt worden omdat de wind ze al omblies voordat er een bal in de buurt kwam.

Spel 6

Als ze de kaart eenmaal gevolgd hadden, en de muntjes en sterren onderweg, kwamen ze uit bij de speeltuin (ik heb hier jammer genoeg geen foto’s van). Maar hier vonden ze Yoshi. Yoshi zijn eieren waren door Bowser gestolen en verstopt. De kinderen moesten ze dan natuurlijk helpen vinden. Wel had ik op het kaartje vermeld hoeveel ze er van elk moesten vinden, voor het geval je ze te goed verstopt kun je altijd nagaan of je ze allemaal hebt.

Spel 7

De eieren van Yoshi moesten ook nog veilig naar de overkant gebracht worden. Maar pas op! Er liggen overal happende planten op de grond. Hier ook weer een oud hollands spelletje, eier lopen. Met een ei op de lepel moesten ze veilig de overkant halen, maar ze mochten niet op de bloemen gaan staan want dan was je af! De kinderen vonden dit zo leuk dat ze met de eieren bleven lopen. In één van de eieren zat de ‘laatste’ opdracht. Ze hadden alle vrienden gevonden dus ze konden op weg naar huis. De oplettende kinderen kwamen er al heel snel achter dat ze één vriend misten op het kaartje, zouden ze iets over het hoofd gezien hebben?

Spel 8

Thuis aangekomen had Bowser de deur gebarricadeerd met een Bom. Deze moesten de kinderen verslaan anders konden ze niet naar binnen om de laatste vriend te vinden. Hoe ik de Bom maakte kon je hier al lezen. De kinderen mochten allemaal één keer slaan, de confetti vloog overal maar wat hadden de kinderen een lol!

Binnen vonden ze dan natuurlijk ook het laatste kaartje. Toadette liet hun weten dat ze het feestje gered hadden van Bowser!

En als je het feestje red dan krijg je wat leuks! Ik had medailles gemaakt van dikker papier die ik had geplastificeerd en lint. Ook kregen ze een ‘Nintendo controller’ mee als cadeautje voor thuis. Want met de laatste opdracht was het ook tijd om naar huis te gaan. Het feestje was helaas al voorbij. We hadden het echt net met de tijd gered en de kinderen wouden eigenlijk niet eens naar huis toe.

Mochten jullie nou ook zo’n Mario feestje willen geven, en mijn draaiboek willen gebruiken? stuur dan een berichtje naar angelswereld@outlook.com.

Liefs,
Angelique

Advertenties

3 gedachtes over “Super Mario speurtocht

  1. Wat geweldig allemaal!! Mijn zoontje is een grote Mario fan en wil dolgraag een Mario feestje. Is het mogelijk om het draaiboek te ontvangen en eventuele andere bruibare bestanden (format voor memorie bijv.). Het ziet er zo leuk uit allemaal!

    Like

  2. […] Het jaar waarin ik besloot om het bloggen weer op te pakken of het nou een succes zou worden of niet. Of het nou allemaal weer misbruikt zou worden of niet. Ik deed het en ik heb voor mijn gevoel goede kwalitatieve artikelen online weten te krijgen. Artikelen waar ik echt volledig achter stond en nog steeds sta. Dat is dus ook de reden waarom er in december nauwelijks iets online kwam, wat er uit mijn vingers kwam vond ik niet goed genoeg (hallo perfectionist!). Waar ik ook waarschijnlijk mijn best gelezen artikel ooit heb geschreven wat nog steeds dagelijks door velen van jullie bezocht wordt namelijk de artikelen over Keano’s Super Mario Feest.  […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.