Privacy van Keano online

En toen was er weer een stilte op mijn blog. Soms lopen dingen gewoon even niet zoals je ze in gedachten had. Soms gebeuren er dingen die echt even prioriteit hebben. Het was tijd om even dingen voor mezelf op een rij te zetten. Vooral met het blik op mijn blog want hoe blog je over je kind als elke stap onder een vergrootglas ligt? 

Zoals iedereen wel weet ben ik 4 jaar geleden uit een enorm moeilijke situatie gestapt. Sinds die 4 jaar is mijn leven één grote rollercoaster van emoties geweest. Keano heeft hierbij altijd op nummer 1 gestaan zoals voor elke moeder het kind op 1 zal staan. Keano heeft in die 4 jaar ook het nodige voor zijn kiezen gehad, eigenlijk zijn hele leventje al.

In de zeven jaar dat hij nu op deze wereld rondloopt heb ik ook altijd geblogd. In eerste instantie niet zozeer over het moederschap maar daar is het uiteindelijk wel op uit gelopen. De eerste jaren was mijn blog echt mijn uitlaat klep. Ik had leuke contacten erdoor, ik had geen vriendinnen die moeder waren en zo voelde het toch een beetje alsof ik het moederschap kon delen. Tot ik ook de keerzijde ontdekte. Ik kwam er al snel achter 4 jaar geleden dat de foto’s van Keano misbruikt werden. Ze werden van mijn blog afgehaald en op social media geplaatst met valse berichten. Alsof zij erbij waren, alsof zij degene waren die het beleefd hadden met hem. Dat maakte mij er van bewust hoe sneaky sommige mensen zijn. Mensen die met een reden niet meer in ons leven waren hielden ons op deze manier in de gaten. Hielden Keano in de gaten en lieten hun omgeving geloven dat ze nog steeds mijn ukkie zagen en dat ik nooit de leuke dingen met hem deed, maar zij.

Toen maakte ik al de beslissing om te zorgen dat Keano nooit alleen op de foto online zou komen. Altijd stond ik erbij of mijn vriend. Maar nooit meer alleen. Ik beperkte ook wat ik deelde over hem. Bang voor de consequenties, dat het weer misbruikt zou worden. Het was zelfs de reden dat ik stopte met bloggen omdat elke stap in de gaten werd gehouden.

Toen ik begin dit jaar weer besloot te gaan bloggen waren die twijfels wel het grootst. Wat zal ik delen van ons leven? In hoeverre betrek ik Keano erin? Ga ik weer diaries maken? Ik besloot er toen gewoon voor te gaan en te zien hoe ik mij er bij zou voelen. Ik wil mij niet tegen laten houden door een aantal mensen, door angst om weer die discussies aan te moeten gaan. Ik ben mijn blog ooit gestart als uitlaat klep, als een middel om hopelijk moeders te helpen die in dezelfde situatie hebben gezeten of wellicht nog wel zitten.

Nee ik zal nooit over Keano kunnen bloggen zoals ik dat daadwerkelijk zou willen, ik weet dat elke stap die ik neem met hem onder een enorm vergrootglas ligt. Ik heb nu dan ook besloten dat Keano niet met z’n gezichtje in beeld zal zijn. Om zijn privacy voornamelijk te bewaren. Ondernemen wij dingen samen dan zal hij niet alleen op een foto staan, wat het lastig maakt af en toe maar we zullen onze draai er wel in vinden. Misschien denk ik er over een tijdje alweer anders over, of zijn er manieren waarop ik toch dingen kan gaan delen met jullie waar jullie wel kunnen genieten van het prachtige gezichtje, maar voor nu is het even niet anders.

Advertenties

Een gedachte over “Privacy van Keano online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.