Bakken met Blue Band Cupcakes

Iets wat Keano van mij heeft is dat hij het heerlijk vindt om te bakken. En ik vind het dan weer heerlijk om samen met hem te doen. Maar mijn knul zou mijn knul niet zijn als het hem niet snel genoeg kan gaan. Dus toen ik de kant en klare mix van Blue Band zag moesten we die natuurlijk wel uitproberen. Wel gaven we er natuurlijk een hele eigen draai aan. 

Wat heb je nodig?

Nou het is dus eigenlijk heel simpel, je hebt de mix nodig die in twee varianten komt. De naturel en chocolade versie. Wij kozen voor de chocola omdat we dat stiekem natuurlijk wel heel erg lekker vinden. Verder heb je cupcakespapiertjes nodig en wij gebruiken altijd nog een bakblik om te zorgen dat ze de mooie vorm behouden. Daarnaast is het wel handig om ook nog een spatel te gebruiken.

En dan? Nou ja dan is het eigenlijk gewoon een kwestie van het erin gieten, volgens de verpakking dan. Ik heb het een hele tijd gekneed om te kijken of ik het iets soepeler kreeg maar het is één grote dikke massa. Volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking moet je er een hoekje afknippen en kun je het zo in de vormpjes gieten. Dat ging dus écht niet. Het zou makkelijk voor kinderen moeten zijn maar ten eerste was die zak voor Keano te zwaar om én vast te houden én om erin te knijpen om het in de vormpjes te krijgen. De zak lag vaker in de vormpjes dan dat er beslag uit kwam. Ik heb het van hem overgenomen en ook ik had moeite om er ook maar iets van beslag uit te krijgen.

Dit is namelijk het resultaat wat je krijgt als je 5 minuten in de zak zit te knijpen en te duwen. Het is een mega dikke massa waar geen beweging in te krijgen is. Wij hebben dan ook uiteindelijk de zak open geknipt en op onze manier het beslag in de vormpjes gedaan. Wat betekent met een ijslepel, de lepel nat maken met warm water en in het vormpje gieten. Dat ging zo veel makkelijker dan wat de verpakking aangeeft.

We hebben natuurlijk ook het beslag even geproefd want er is bij bakken niks leukers dan het beslag stiekem al voorproeven. Ik moet zeggen dat het niet als ‘beslag’ proefde. Het was meer alsof je een hap uit een reep chocolade nam met een klont boter dan dat je cupcake beslag at. Nadat het beslag had geproefd was ik dan ook wel erg benieuwd hoe machtig de cupcake dan wel niet zou zijn.

Op de verpakking stond dat je er met gemak 12 cupcakes uit zou krijgen. Nou het werden er nauwelijks 6. Nu hebben wij natuurlijk ‘gewone’ vormpjes gebruikt en gingen ze er misschien bij blue band wel van uit dat je wat kleinere vormpjes zou gebruiken in verband met de kinderen.

En dan het resultaat! We hebben ze eerder uit de oven moeten halen omdat ze zoals je op de foto wel ziet wat sneller gingen dan de verpakking aangaf. En dan zet ik mijn oven ook altijd nog op een lagere stand omdat nou ja onze oven nogal apart is met zijn temperaturen. We hebben ze gevuld met een kant en klare Cake en Taart vulling van dr oetker, de Salted Caramel variant. Hoe machtig het beslag ook was, zo lekker was de cupcake uiteindelijk. Niet te droog, niet te nat, maar precies zoals een cupcake moet zijn. Over de smaak hadden we uiteindelijk ook niks meer te klagen. Ze smaakten gewoon écht naar chocolade cupcakes.

Onze conclusie

Je hebt er even werk aan om het in de vormpjes te krijgen maar je krijgt er uiteindelijk wel lekkere cupcakes van! We houden het voortaan alleen wel bij de mix die wij altijd voor cupcakes gebruiken, dan maar iets meer werk eraan.

Bakken jullie veel met kinderen? En gebruiken jullie dan kant en klare mix?  

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.