Project Woonkamer

Vorig jaar Januari zijn we verhuisd naar de woning waar we nu wonen. Van een mega grote woonkamer naar een iets kleinere zorgde in eerste instantie voor wat inspiratieloze momenten. Onze bank paste niet en onze eettafel sneuvelde bij de verhuizing. Dit zorgde er wel voor dat we met een heel leeg canvas begonnen. Beetje bij beetje wordt het nu al iets meer ons huis. Vandaag deel ik met jullie hoe het er nu uit ziet en wat onze plannen zijn met de woonkamer verder. 

Waar we mazzel mee hadden toen we in de woning kwamen was dat alles al zo goed als glad was. Geen hele gaten in de muren en geen rare kleuren alleen behang met een reliëf. In eerste instantie dachten we, ach lekker makkelijk. We hebben gewit en klaar was het. Maar toch vonden we het snel al kil. We hebben eerst Early Dew op de muur gehad en nu Heartwood. Toen we de Early dew op de muur hadden, misten we alsnog de warmte. Het was geen warme kleur en al snel besloten we dat het warmer moest. Wij kijken graag Vtwonen en daar kwam de HeartWood kleur voorbij. Mijn vriend die kleurenblind is zag het voor bruin/grijs aan, ik zag natuurlijk dat er een roze ondertoon in zat maar dat vond hij niet erg. De kleur gaf gelijk warmte aan de huiskamer.

Over de tvkast waren we het snel eens. In onze vorige woning mistten we opbergruimte, daar moesten we nu gelijk wat aan doen vonden we. Mijn vriend had van zijn eerste woning nog Besta kastjes van de ikea over en ik vond die eigenlijk best mooi. Prima, daar waren we over uit. Nieuwe besta kastjes erbij gehaald en tadaa! Een paar maanden daarna zagen we op Pinterest allemaal plaatjes voorbij komen van een plank over de besta kast. Omdat wij op zoek waren naar warmte in huis vonden we dat we dit wel moesten proberen. Een houtsoort die bij het laminaat zou passen maar toch de warmte zou geven die we zochten. Die hadden we aardig snel gevonden. En eerlijk is eerlijk, het is een kleine verandering maar wel één met een grote impact qua sfeer.

Zithoek

Toen we hierheen verhuisden was iets al heel snel duidelijk…de bank die we hadden zou hier nooit passen, daar was hij veel te groot voor. We moesten dus op zoek naar een nieuwe. We hebben alle woonwinkels gehad denk ik want we werden  het gewoon écht niet eens. Ik wou een plofbank, mijn vriend een bank waar hij goed op kon zitten. Het vervelende aan ons is dat we nogal in lengte verschillen en het daar natuurlijk ook op afgestemd moest worden. We kwamen uiteindelijk op bovenstaande bank die we in het lichtblauw bij de IKEA zagen staan. Even informeren en ja hoor meerdere kleuren beschikbaar. We kozen al snel veilig voor grijs, maar zitten er nu over te denken om er een nieuwe hoes voor te halen om het meer af te stemmen met het behang wat aan de andere kant zit. Hoe deze bank heet weet ik eigenlijk niet meer. Erg duur was hij in ieder geval niet.

Het kleed was ook iets waar we het niet snel over eens werden. Mijn vriend wou in eerste instantie niet eens een kleed want met kinderen in huis is dat niet praktisch, wordt snel vies enz. enz. Toch heb ik hem over weten te halen toen hij over warmte begon in huis. We hebben ook hier weer een enorme zoektocht in gehad, we werden het niet eens. Ik wou iets met een printje, hij niet. Hij wou eigenlijk wel hoogpolig, maar astmatische vriendin dus dat kon niet. Uiteindelijk vonden we na een lange zoektocht bovenstaand kleed bij de woonwinkelier voor een prijs die in ons budget viel.

Eethoek

En dan de hoek die we afgelopen weekend aangepakt hebben. De eethoek. We hadden de tafel al wel een aantal maanden maar we werden het niet eens over de rest. Ondanks dat we beiden wel wisten wat we wouden duurde het gewoon even. Hier hebben we met jawel de besta kastjes een lange bank gemaakt voor aan de eettafel. In eerste instantie met pootjes eronder maar dat werd al snel te hoog, gezien er ook nog een kussen op komt. Bij deze kastjes hebben we gekozen voor lades waar nu de dekens en knutselspullen van Keano in liggen. Ook hier heeft mijn vriend weer dezelfde plank overheen gemaakt die op de tv kast ligt. Zo is het toch een soort eenheid en die warmte die we wouden.

Over het behang hebben we lang getwijfeld. Mijn vriend is helemaal niet van het behang maar zag dat je er toch een sfeer mee kon creëren zoals we in de kamer van Keano hebben gedaan en in de hal (daarover later meer). We waren er voor onze doen best snel uit, we hadden eerst een ander behang in gedachten maar toen we deze in de winkel zagen hangen waren we het al snel eens, dit moest hem worden. Hij is niet overheersend, springt er wel uit en heeft de warme kleuren die we zochten.

Maar omdat er al een behang onder zat met reliëf heeft mijn vriend eerst zich een ongeluk staan krabben om dat eraf te krijgen zodat het behang er strak op zou komen.

To do

Zoals jullie zien zijn ze we al redelijk ver, maar toch moet er nog een hoop gebeuren. Hier wachten we alleen mee want de woningbouw komt dit jaar nog groot onderhoud doen aan de woning en we willen niet het risico lopen dat we dubbel werk moeten gaan doen. We krijgen namelijk ook nieuwe kozijnen enz. waardoor alles toch anders wordt.

De klussen die we daarna op willen gaan pakken:

♥ Grote kast aan de andere kant van de kamer
♥ Nieuwe gordijnen
♥ Al het reliëf van de muren halen en opnieuw verven
♥ Lamellen of shutters voor de ramen
♥ Meer planten in huis
♥ Deurkozijnen schilderen
♥ Nieuwe eettafel
♥ De man wil een grotere tv

Verder moeten we nog bedenken wat we aan accessoires willen en op de muren als decoratie, we willen warmte maar zijn beiden niet van tierelantijntjes. Foto’s hebben we al in huis in de wc en als we een grote foto willen dan moet het een écht mooie foto zijn waar we beiden tevreden mee zijn. We zijn wel blij dat we het in etappes doen zodat we nu echt de tijd nemen om erover na te denken wat we nou precies willen.

Hebben jullie alles in één keer gedaan? En wat zijn dingen die jullie nog graag willen aanpakken in huis? En tips voor meer sfeer en warmte zijn welkom!!

 

Advertenties

Een gedachte over “Project Woonkamer

  1. De woonkamerhoek ziet er al mooi en gezellig uit hoor. Wij vorig jaar januari ook verhuisd. En ook bij ons moeten nog wat kleine dingen veranderen. Ik kijk ook vaak tv wonen en doe daar inspiratie op.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.