Mijn nieuwe liefde

Eén van mijn vele talenten is altijd geweest om planten dood te laten gaan. Dit is ook de reden waarom mijn vriend nooit bloemen mee naar huis neemt, want ik krijg ze toch binnen een dag dood. Tja daar heeft hij enigszin gelijk in. Ik krijg het namelijk zelfs voor elkaar om cactussen dood te laten gaan. Maar toch vond ik planten altijd iets hebben, en zeker met mijn astma is extra zuurstof in huis nooit een slecht idee. Ondanks alles weet ik nu toch al een paar maanden mijn planten levend te houden. Ik heb dus een nieuwe liefde.

Ja het is tegenwoordig een hele hype. Je huis zo vol mogelijk met planten zetten. Nu zullen wij dat niet super snel doen. Ik ben zelf opgegroeid met ouders die dat wel hadden en om één of andere reden gaf mij dat juist ook weer een benauwend gevoel. Al die planten waar je voor moet zorgen en dan moet je uitkijken dat je ze niet omstoot als je bijvoorbeeld de gordijnen op doet (wat mij vaak genoeg is gebeurd). Maar toch vonden wij het wel wat hebben, wat groen in huis. Dus toen wij voor een knusser gevoel wouden gaan in huis konden planten niet uitblijven.

Om ‘verstandig’  te doen zijn we gestart met bovenstaande cactus…en ja hoor na een paar weken hing één van de achterste steeltjes er alweer slap bij. Ik had het weer voor elkaar dacht ik. Maar toen ging ik googlen. Wellicht kreeg de cactus te weinig zonlicht en warmte. Dus een nieuw plekje gegeven, het dode gedeelte eraf gehaald en hij doet het nu toch echt al een half jaar super goed!

Beetje bij beetje durfde ik het daarna wel aan om planten in huis te halen. Wel lees ik altijd het bijgevoegde kaartje goed, waar moet de plant staan? hoe vaak wordt aangegeven dat er water gegeven moet worden? Mocht ik het kaartje niet meer kunnen vinden dan google ik het. Wel zo veilig. En eerlijk is eerlijk mijn planten doen het best goed in huis. Ik heb voor een agenda melding aangezet voor het water geven zodat ik het echt niet meer kan vergeten.

Onze laatste aankoop en uitdaging is deze lipstickplant. Een plant met wat meer verzorging dan onze andere planten, deze moet bijvoorbeeld vaker water en moest op een iets donkerdere plek. Hij hangt dus nu bij ons in het trappengat.

Ondanks dat ik dus eigenlijk helemaal geen groene vingers heb, lukt het mij tegenwoordig toch aardig. Nee we zullen nog steeds niet ons hele huis vol zetten. Maar ja ik zal wel nog meer planten willen. Ons volgende idee is om mini cactussen aan te schaffen om deze als groepje bij ons op de slaapkamer voor het raam te zetten. Keano heeft inmiddels ook al aangegeven dat hij wel een plantje wilt hebben op zijn kamer dus daar gaan we ook maar eens naar op zoek. En dan hebben we nog één wens voor de woonkamer en dat is een grote plant voor in één van de hoeken.

Doen jullie mee aan de planten hype?  

Advertenties

Een gedachte over “Mijn nieuwe liefde

  1. Ik ben ook een ramp met planten!
    Hebben er maar een paar maar dat zijn gelukkig planten die het prima doen (lees: geen probleem als ze keer geen water krijgen)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.