Zomervakantie!

Afgelopen vrijdagmiddag om 12 uur brak de dag aan voor Keano waar toch al wel weken naar uit keek. De zomervakantie begon voor hem. De afgelopen weken waren zwaar voor hem, bizar eigenlijk hoe druk die laatste weken zijn. Hij liep dan ook wel echt op z’n tandvlees. Snel huilen en niet uit bed te krijgen. Onze vakantie zal dan ook vooral bestaan uit het bijkomen en week opladen voor een nieuw schooljaar. Ik niet by the way, ik mag as we speak nog tot de 27ste van juli werken voor ik kan genieten van de vakantie. 

Onze vakanties zijn nooit heel spannend geweest. Eerlijk gezegd zijn Keano en ik nog nooit samen op vakantie geweest. Ik ben de afgelopen jaren wel weekendjes weg met mijn vriend geweest maar nooit met z’n drietjes. Daar gaat deze zomer helaas ook geen verandering in komen. Keano is wel, as we speak, op een camping met de ex. De eerste drie weken van de zomervakantie brengt hij namelijk daar door. De laatste drie met ons. Op zich qua oppas geen vreselijke oplossing, ik moet nou eenmaal gewoon nog 2 weken werken die hij anders op de BSO door had moeten brengen. Maar het is wel vreselijk stil in huis en ik denk dat je mij na die 3 weken ook wel echt op kan vegen van gemis.

Maar juist ook hierdoor wil ik als hij thuis komt een nog fijner ‘vakantiegevoel’ voor hem creëren. Ik had 2 jaar geleden een zomerpakketje voor hem gemaakt met een zomerbingo. Op deze bingo stonden dingen als onze uitjes en kleine dingetjes zoals een ijsje eten. Hij vond het geweldig om iets af te kunnen strepen en de bingo zit dan ook samen met al het andere in zijn ‘herinneringendoos’. Het leek mij leuk om dat ook voor dit jaar te doen. Vooral ook omdat hij een week alleen met mijn vriend door zal brengen en een week alleen met mij. Als we dan inspiratieloos zijn voor die dag kunnen we altijd zijn bingo er bij pakken. Maar ook voor Keano zelf die nu kan lezen en ontzettend behoefte heeft aan ‘vastigheid’ is dit fijn voor hem. Zo weet hij wat we kunnen gaan doen in de vakantie, want van verassingen wordt hij net als mama heel erg zenuwachtig. Deze krijgt hij in zijn zomerpakketje die ik dit jaar voor hem heb samengesteld. (zie foto hierboven)

Ik heb voor jullie de lege versie hieronder, gewoon rechts klikken en opslaan als. Je kunt hem zelf invullen.

Samen met de bingo en het zomerpakketje zal ik ook zorgen dat er week extra knutselspullen en doe boeken in huis liggen. Toch om ook rekening te houden met regenachtige dagen. Dit is eigenlijk iets wat ik elke vakantie wel doe, in de zomer zorg ik voor waterspelletjes en in de kerstvakantie wat meer wintergerelateerd natuurlijk. Volgend jaar willen we wel echt samen op vakantie, waarschijnlijk ook naar het buitenland, en dan zal de bingo waarschijnlijk niet gemaakt worden.

Hoe pakken jullie 6 weken vakantie aan? 

Advertenties

2 gedachtes over “Zomervakantie!

  1. Wat een leuk idee, deze bingo. Voor de laatste 3 weken van onze (kinderen en ik, vriendlief weer werken) een goede tip!
    Als juf heb ik 6 weken ☺️ Waarvan we 2,5 week in Zuid Frankrijk zijn. De laatste 3 dus thuis (Limburg nu met onze 2e week vakantie bezig)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.