Schoolessentials

De eerste week zit er hier alweer op. Het ‘normale’ leven is alweer begonnen en eerlijk is eerlijk, we waren er wel een beetje aan toe. De eerste schoolwerkjes zijn alweer binnen, voetbaltraining is weer begonnen en de eerste uitnodigingen voor kinderfeestjes hebben we ook al weer binnen. Ook de agenda stroomt weer vol met afspraken. Ja school is weer begonnen. Maar zo’n eerste schoolweek zorgt ook altijd weer voor nieuwe spullen in huis en van mijn kant goede voornemens. Vandaag een kijkje in onze essentials voor een nieuw schooljaar. 

Schoolspullen

Elk jaar krijgt Keano nieuwe schoolspullen. Voornamelijk omdat het ook wel echt nodig is, maar ook omdat hij natuurlijk elk jaar groter wordt en andere interesses heeft. Dit jaar hebben we het wel een beetje neutraal gehouden, maar wel in Keano’s lievelingskleuren. Keano heeft voor school nog niet super veel nodig, hij zit nu in groep 4 en bijna alles krijgt hij van school zelf. We hebben wel een nieuwe gymtas voor hem gekocht, want deze had hij helemaal versleten. En een nieuwe schooltas, met zijn naam laten drukken bij Koter Kado. Ik wou dit jaar niet voor een rugtas gaan want hij vind dit niet fijn zitten waardoor hij vaak gewoon met z’n tas over de grond sleepte en ja dan raad je het al, versleet hij zeker 3 tassen per schooljaar. Deze messengerbag vond hij wel erg fijn. Het is geen hele grote tas, maar zoveel sleept hij ook niet mee naar school, er zitten wel allemaal verschillende vakjes in. Bij Koter Kado bestelde ik ook nog 2 losse naamstickers, zodat zijn beker en broodtrommel in dezelfde stijl zouden zijn. Helaas had ik mij vergist in maat voor op de broodtrommel, maar dat is geen probleem. Ze houden toch alles in hun tas op school. De stickers waren wel erg fijn want er zat een duidelijke beschrijving bij en het plakte eigenlijk gelijk goed. Zelfs na een aantal keren nu afgewassen te zijn, zijn de stickers nog steeds mooi. Ik ben benieuwd hoe ze er aan het eind van het schooljaar uitzien.

Ook kocht ik dus een nieuwe beker en broodtrommel. Was wel echt nodig want zijn beker was nogal lek en zijn broodtrommel was nog van Spiderman waar hij al behoorlijk op uitgekeken was. Nu dus een basic print gekozen in zijn favoriete kleur. Het fijne aan de broodtrommel is dat ze de sluiting bij Mepal veranderd hebben waardoor hij eigenlijk beter vast klikt. Eerder had je van die losse knopjes die nogal vaak los schoten. Ervaring genoeg mee want ik heb ooit eens vakantiewerk bij de Mepal gedaan en dan plaats je genoeg van die knopjes op de broodtrommels. Dit vind ik dus eigenlijk echt super. Hij klikt nu goed vast en is ook makkelijk (vooral voor kinderhandjes) te openen. En je kunt het helemaal aanpassen na de smaak van je kindje, zelfs nieuwe prints voor op de deksel.

Ook het nieuwe toegevoegde “Bento” bakje vind ik erg fijn. Ja er past nu wel minder brood in, maar omdat ik Keano vaak nog fruit of groente mee geef gaat dit tenminste niet onder het broodbeleg zitten en heb je dus minder geklieder in het bakje. Op deze manier geef ik hem toch wat sneller gevarieerd eten mee dan alleen brood. Waar ik mijn zoon dan weer erg blij mee maak want hij houdt niet zo van brood.

Organisatie

Elk jaar beloof ik mezelf dat ik het allemaal beter organiseer dan afgelopen schooljaar. Soms schieten aanmeldingen enz. er nogal bij in. Of moet ik last minute nog opvang regelen omdat ik een studiedag niet genoteerd had. Of dat ik nog snel na het werk de stad in moet omdat er nog een cadeautje gekocht moet worden voor een jarig kindje. Uhm ja soms heb ik het allemaal niet zo goed georganiseerd. Afgelopen schooljaar ben ik al begonnen door de nieuwsbrieven nauwkeurig te lezen en gelijk mijn agenda ernaast te leggen zodat ik belangrijke data gelijk kan noteren. In mijn agenda werk ik sowieso heel nauwkeurig, maar daar kom ik later nog op terug.

Een punt wat voor mij het afgelopen jaar echt essentieel is geworden is ons memobord in de keuken. Een plek waar we elke dag sowieso komen, en een bord waar ik elke ochtend tegen aan kijk als ik koffie voor ons zet. Alle belangrijke papieren en uitnodigingen gaan dan ook op dit bord zodat ik er elke dag aan herinnert wordt, tot nu toe werkt dit het beste voor ons. Vooral omdat ik nu niet meer de enige die het ziet, ook mijn vriend ziet het hangen en is dan ook op de hoogte als iets nog moet gebeuren. Nu Keano ook kan lezen kijkt hij ook vaak even op dit bord om mama te helpen herinneren.

Papieren van school die ingevuld retour moeten probeer ik eigenlijk altijd gelijk wel in te vullen als Keano ze uit z’n tas haalt. Ingevuld en wel gaan ze dan ook weer regelrecht terug zijn tas in zodat ze niet ergens blijven slingeren. (Dit gezegd hebbende bedenk ik mij ineens dat ik de aanmelding voor de info avond nog moet invullen…oeps)

Hoe begint jullie schooljaar altijd? Hebben jullie als ouder zijnde ook altijd ‘goede voornemens’?


Disclaimer: alle producten zijn zelf aangeschaft, ik word ook niet gesponsord om een goede review neer te zetten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.