Mama…ik verveel me

“Mam, ik verveel me”…zijn woorden die dagelijks door het huis heen klinken. Zeker als het regenachtig is. Een hele kamer vol met speelgoed, maar vervelen kan hij als de beste. Vooral als ik zelf even ergens mee bezig ben dan verveelt hij zich ineens. Omdat ik er wel klaar mee was dat mama dan degene was die iets moest verzinnen heb ik een andere oplossing bedacht. 

 

Anti verveel map

Op Pinterest had ik al bij verschillende Amerikaanse moeders anti verveel stokjes gezien. Waar dan activiteiten op stonden, maar ik dacht bij mezelf, ja leuk maar dan ben ik alsnog steeds degene die alles verzint en trekt hij een stokje wat hij dan nog niet wilt dan schieten we alsnog niet op. Zo kwam ik op het idee om een Anti verveel map te maken. Wij hebben altijd overal kleurplaten, strijkkraalpatronen, activiteitenblaadjes enz. liggen en Keano keek er eigenlijk nooit naar om. Tot ik natuurlijk zei hé we hebben dit of dat nog, ga dat dan doen! Maar ja, dan was het weer mama’s idee. Deze map mag hij altijd pakken wanneer hij dat maar wilt en ik zal het ook altijd blijven aanvullen. Op Pinterest kom ik namelijk altijd genoeg leuke ideeën tegen, of van die bouwplaten die je gratis bij de supermarkten mee kan nemen. Of die bij tijdschriften zitten. Bij ons lagen die dan altijd ergens achter in de kast en werd er niks mee gedaan. Nu komt hij ze elke keer tegen als hij de map pakt en ik merk dat hij er dan toch sneller mee aan de gang gaat.

 

Ideeen om in zo’n map te stoppen:
– Lego instructies
– Punt-punt puzzels
– Kleurplaten
– Strijkkraalpatronen
– Woordzoekers
– Bouwplaten voor bijv. kijkdoos of hangers
– Stap voor stap instructies voor bijv. Slijm te maken
– Knutselinstructies
– Enz.

Zorg natuurlijk wel dat als je er instructies voor bijv. slijm in hebt zitten dat je dan ook de ingrediënten wel in huis hebt. Anders werkt het idee achter de Anti Verveel map niet.

Ik vul de map eigenlijk constant aan. Nu met wat meer herfstactiviteiten maar ik heb ze ook al voor Sinterklaas en Kerst klaarliggen. Zo zorg ik er zelf voor dat er altijd variatie in de map zit, anders is hij er natuurlijk zo door heen.

Ik merk thuis dat het concept goed werkt. Hij pakt zelf snel de map erbij en gaat dan ook echt aan de slag met de activiteiten. Grappig om te zien dat hij eerst niet creatief wou zijn als mama het zei en nu juist de creatieve opdrachten eruit pikt. En hier dan ook erg geconcentreerd mee bezig gaat.

Hoe gaat jullie om met ‘verveelde’ kinderen?

 

Advertenties

2 gedachtes over “Mama…ik verveel me

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.