Verliefd worden als moeder zijnde

4 en half jaar geleden maakte ik de beslissing om eindelijk bij mijn ex te vertrekken. En bijna 4 jaar geleden werd ik verliefd op mijn huidige vriend. Maar als alleenstaande moeder verliefd worden is zo makkelijk nog niet. Je hebt naast je eigen gevoelens te maken met nog een persoontje. Hoe ik hiermee om ging?

Als 17 jarig meisje werd ik verliefd op mijn ex. Jong en naïef zo noem ik mezelf nu want als ik terug kijk op die relatie had die nooit een kans van slagen. Maar toch kreeg ik een kind met hem, niet gepland maar wel welkom. In 2014 nam ik eindelijk de beslissing om uit die giftige relatie te stappen en voor mijn eigen geluk te kiezen. Maar dat ik 2 maand later als een blok zou vallen voor mijn huidige vriend dat had ik niet verwacht.

Als je dat bovenste zo leest dan denk je misschien huh dat was snel! Maar voor mij en anderen om mij heen was het meer een bevestiging van wat ik al dacht. Ik was niet bij mijn ex uit liefde maar voor Keano. Ik was al jaren niet gelukkig en dat straal je uiteindelijk uit, ook je kind merkt het echt wel.

Maar verliefd worden terwijl je een kind hebt is toch wel even andere koek. Want hoe doe je dat nou? Wat nou als ukkie hem niet leuk vindt? Wat nou als hij ukkie niet accepteert? Hoe introduceer je hem? En hoe zorg je ervoor dat je alsnog wel tijd samen hebt?

Ik maakte mij echt zorgen om niks. Mijn zus vond het heerlijk om mij op te zien bloeien en nam graag de zorg over als ik naar m’n vriend wou. Zo hebben we de eerste dates écht samen doorgebracht. Hij wist vanaf moment één dat ik een moeder was en dat Keano voor zou gaan hoe dan ook. Hij heeft er nooit moeilijk over gedaan, zelfs niet als ik een afspraak moest verzetten omdat de kleine uk ziek was, of als er iemand door ons gesprek aan het tetteren was.

Ik heb de twee ook pas aan elkaar voorgesteld toen mijn vriend en ik al een tijdje samen waren. Op Keano’s territorium want dat zou ervoor zorgen dat het kleine mannetje zich er goed bij zou voelen. De omgeving was voor Keano dan bekend terrein en dat maakt het voor een kind toch altijd wel makkelijker. Keano was op dat moment nog erg bang voor mannen en iedereen die bij mama in de buurt kwam was in zijn ogen slecht. Mijn vriend en ik hebben het nooit echt over een aanpak gehad, maar hoe mijn vriend het aanpakte is echt bewonderenswaardig. Hij gaf mij totaal geen aandacht, geen kus of knuffel waar Keano bij stond maar eerst écht aandacht aan ukkie. Tot op de dag van vandaag krijgt eerst ukkie aandacht en dan pas ik. Toen ik zag hoe Keano op hem reageerde stond ik met mijn mond vol tanden. Hij gaf hem gelijk een handje en sleurde hem zo’n beetje mee naar de achtertuin om te voetballen. Mijn kleine verlegen jongetje die niemand vertrouwde behalve zijn moeder stuiterde op de man af op wie ik verliefd was geworden.

En als ik nu naar die twee kijk dan zijn ze echt uitgegroeid als vader en zoon. Keano neemt zelfs trekjes van hem over. Ze maken ruzie, stoeien samen maar knuffelen elkaar ook helemaal suf na een dag school en werk. Mijn vriend neemt zijn vaderrol ook erg serieus, is aanwezig bij alles wat betrekking heeft op uk. Zwemlessen, voetbalwedstrijden, 10-minuutgesprekken, ouderavonden, neemt vrij als ukkie ziek is enz.

Het grappige is dat veel mensen die twee ook echt aanzien als vader en zoon. Wellicht heeft dat te maken met dat ze beide roodharig zijn, maar mensen staan echt versteld als we vertellen dat hij niet Keano’s biologische vader is. Dit maakt het voor mijn vriend natuurlijk ook alleen maar fijn natuurlijk.

Op sommige momenten is het nog steeds wel lastig en merken we dat we de tijd met zijn tweeën, die een normaal stel heeft voordat er een kindje komt, echt overgeslagen hebben. Qua opvoeding zitten we af en toe nog niet op één lijn, want ja hij mag zich er ook gewoon mee bemoeien. En ik merk dat nu Keano om het weekend naar de ex gaat, mijn vriend het er af en toe wel moeilijk mee heeft want hij is 3 volledige jaren alleen Keano’s papa geweest.

Maar als ukkie dan thuis komt en als eerste op mijn vriend afstormt…weet ik dat ik 4 jaar geleden de juiste keuze heb gemaakt. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.