Waarom ik stiekem van de Herfst hou

Ondanks dat je het met de temperaturen van deze dagen niet zou zeggen begint aanstaand weekend toch echt de Herfst al weer. Een seizoen waar ik eerst een enorme hekel aan had, voornamelijk door het weer. Maar waar ik de laatste jaren toch echt wel van kan genieten. Misschien heeft dat met ouder worden te maken maar ik kijk er nu wel echt naar uit. Waarom? 

Kleuren

Eerlijk is eerlijk, ik ben de laatste jaren echt een sucker geworden voor de veranderingen in de natuur. De bomen waarvan de blaadjes in de prachtige kleuren veranderen, de grond die daarmee dan uiteindelijk bezaait ligt. Alle kastanjes en eikels die loslaten en voor prachtige taferelen zorgen. Ja daar kan ik echt van genieten. En vooral als je dan door het bos heen loopt, de zon nog door de bomen schijnt en die prachtige kleuren alleen maar beter uit laten komen. Heerlijk!

Knusheid

Herfst staat voor mij ook in het teken van het begin van knusheid. De dagen worden toch korter waardoor wij thuis wat sneller kaarsjes aan steken. En dat in combinatie met het kouder worden buiten waardoor je lekker met een dekentje op de bank kan kruipen is voor mij echt hemels. Zet in dat plaatje nog een boek en een lekker kop thee en je hebt mij helemaal blij.

Het koude natte weer zorgt er ook voor dat de kleine man des huizes meer binnen te vinden is en stiekem vind ik dat heel fijn. Dat kneuterige in huis vind ik echt heerlijk en ik kan dan ook echt genieten als ik op de bank zit met een boek en thee en de kleine man in de kamer aan het spelen of knutselen is.

Feestdagen

Dat het herfst wordt betekend ook dat de feestdagen weer dichterbij komen en daar kijk ik echt elk jaar naar uit. Niet zozeer naar Sinterklaas maar naar de Kerst. Ik hou ervan om het huis aan te kleden en alle voorbereidingen te treffen voor de feestdagen. Heerlijk vind ik dat. Het betekend dat de leuke kerstfilms weer overal op komen en er weer kerstmuziek klinkt op de radio. Blijer krijg je mij echt niet. Stiekem ben ik voor mijn blog ook al aan het plannen voor de feestdagen.

Hebben jullie een favoriet seizoen? Welke?

Advertenties

Een gedachte over “Waarom ik stiekem van de Herfst hou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.