Boekrecensie | Mijn man trilogie

Als jullie mij een beetje volgen dan weten jullie dat ik fan ben van 50 shades. Ik lees dan ook behoorlijk wat boeken uit deze genre. Of zoals mijn man het zegt “freaky boekjes”. Dus toen ik door Cassandra van Momambition op de trilogie van Mijn man werd gewezen heb ik ze gelijk besteld. Toen ik op instagram plaatste dat ik erin ging beginnen kreeg ik van jullie gelijk al reacties dat jullie benieuwd waren wat ik van de boeken vind. 

Waar gaat de trilogie over?

Mijn man – Obsessie

Interieurontwerpster Ava O’Shea wordt voor een opdracht naar het luxe hotel The Manor gestuurd. Zij verwacht niets bijzonders van de ontmoeting met eigenaar Jesse Ward, maar dat heeft zij totaal verkeerd ingeschat. Zij kan haar ogen niet afhouden van deze rijke, arrogante en mysterieuze zakenman, onweerstaanbaar en meer dan een tikkeltje stout. Ava probeert wanhopig niet voor hem te vallen en probeert hem te ontvluchten. Maar Jesse wil meer en laat haar niet gaan. Hoe lang houdt ze dat vol…?

Mijn man – Ontdekking

Ava wist dat ze beter niet voor de charmes van Jesse Ward kon vallen, en toch raakte ze verstrikt in zijn spel van passie en macht. Ze kiest voor zichzelf en gaat bij hem weg, maar het is moeilijk hem te vergeten. Als Jesse opnieuw in haar leven verschijnt, is Ava vastbesloten antwoorden te krijgen en te ontdekken welke donkere geheimen de woest aantrekkelijke Jesse onder zijn perfecte uiterlijk verbergt.

Mijn man – Overgave

Het verhaal van Jesse en Ava nadert een climax, de gasten druppelen The Manor binnen en dit moet een gelukkige dag worden. Ava moet accepteren dat ze Jesse nooit helemaal zal temmen – en dat wil ze ook niet. De liefde tussen de twee is sterk, de band geweldig, maar net als ze denkt zijn donkerste kanten te kennen, zijn er ineens nieuwe vragen..

Wat vond ik er nou van?

Toen ik begon aan deel 1 had ik het gevoel dat ik 50 shades opnieuw aan het lezen was. De hoofdpersoon heet Ava en woont samen met haar beste vriendin Kate. Ava wordt beschreven als een jong meisje rond de 26 jaar met lang bruin haar. Oftewel ik had het idee dat Anna opnieuw een verhaal ging beleven. Ook hier is haar tegenspeler een rijke jonge man, al wordt er over de leeftijd geheimzinnig gedaan. En hoewel ik Christian bij 50 shades gelijk al wel een ‘leuke’ man vond, kreeg ik bij Jesse alleen maar een gigantische hekel aan hem. Hoe verder ik door de eerste hoofdstukken las, hoe meer ik mij ergerde aan hem. Zijn opdringerigheid, zijn arrogantie, zijn stalk gedrag (nog erger dan Christian)…ik kon hem werkelijk niet uitstaan! Ik bedoel als mijn vriend zo tegen mij zo doen dan was ik allang keihard bij hem weggerend. Nee compassie zoals ik bij Christian had kon ik niet opbrengen voor Jesse. Je merkt dat er iets niet klopt eigenlijk net als bij Christian maar bij Jesse gaat het nog veel verder. En eerlijk is eerlijk, zijn geheim vind ik veel heftiger dan Christians voorliefde voor BDSM.

In deel twee kom je meer te weten over Jesse voornamelijk nog meer schokkende dingen over zijn levensstijl. Maar nog wist ik absoluut geen sympathie voor hem te krijgen. Ja hij verbaasde mij op sommige punten maar door sommige acties kreeg ik echt een hekel aan die man! Pas in deel 3 begon ik een beetje begrip te krijgen voor hem en waarom hij de dingen doet die hij doet. Maar toch zijn er dan weer punten waardoor ik een hekel aan die man kreeg en omdat ik helemaal in het verhaal zat vaak dacht “Ga toch weg bij die vent!”. Maar ook juist door die acties blijf je doorlezen omdat je antwoord wilt op al die vragen die door je hoofd gaan spoken tijdens het verhaal.

In deel drie krijg je werkelijk op al je vragen antwoorden. Je krijgt een hele andere kant van Jesse te zien, en ook is, zoals in Fifty shades, deel drie het spannendste deel van alle drie. Er zaten echter in dit verhaal wel een aantal wendingen die ik echt niet had zien aankomen. Fifty shades was op een geven moment gewoon echt heel erg voorspelbaar maar de uitkomsten van sommige situaties had ik bij Mijn Man dus niet aan zien komen.

Schrijfstijl

De schrijfstijl vond ik echter ontzettend prettig. Er wordt genoeg beschreven waardoor je het gevoel hebt midden in het verhaal te staan, wat voor een beelddenker als mezelf prettig lezen is. De schrijfstijl is vlot waardoor het lekker weg leest. Ook wordt er voldoende afgewisseld tussen humor en spanning waardoor het verhaal niet saai wordt. Net als bij 50 shades beleef je het verhaal vanuit de hoofdpersoon. Dat vind ik persoonlijk erg fijn want zo leer je de hoofdpersoon goed kennen en heb je goed de mogelijkheid je helemaal in te leven in het verhaal. Haar emoties worden zo goed beschreven dat je het bijna zelf gaat voelen. Tijdens het lezen wordt je nieuwsgierig gemaakt en dat is een reden waardoor ik toch echt door bleef lezen, ik moest en zou (net als Ava) antwoorden vinden waarom.

Wel vind ik, net als ik bij 50 shades had, dat de sex scenes weer overdreven worden. Geen ‘normaal’ persoon zal dit beleven.

Conclusie: Ik vind het een heerlijke trilogie. Ik kon de boeken werkelijk niet wegleggen en je wordt van romantiek naar spanning getrokken waardoor het boek je echt blijft vasthouden. Het 4e deel komt eind november uit, ik ben stiekem heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat.

Advertenties

4 gedachtes over “Boekrecensie | Mijn man trilogie

  1. Ik vond Fifty Shades ook best mooi. Ik houd wel van die beschadigde mannen die de liefde van een goede vrouw nodig hebben. In boeken dan.

    Weet je welke je waarschijnlijk dan ook mooi vindt: de Crossfire serie van Sylvia Day. Vergelijkbaar met Fifty Shades, alleen nog beter geschreven ook : )

    Bedankt voor je tip. Ik ga de boeken eens opzoeken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.