Schoolfotoboek

Elk jaar komt dit weer terug, de schoolfotograaf. Bij ons is het altijd in de eerste weken van het schooljaar en ik vind het dan ook altijd leuk om te zien hoe erg hij eigenlijk weer verandert is. Ik hou zelf ook altijd een foto bij van de eerste schooldag van het nieuwe jaar maar op schoolfoto’s zie je ook de klas zelf verandert. Maar toch kwamen die foto’s ‘gewoon’ in onze foto bak terecht terwijl ik ze eigenlijk goed wou opbergen. Ik bestelde daarom vorig jaar een schoolfotoboek. 

Dit mooie boek kocht ik een jaar geleden bij Studio Demico, zij was toen één van de weinige die dit verkocht. Op dit moment zijn er meerdere shops die een schoolfotoboek aanbieden. Al ben ik echt nog steeds super blij met dit exemplaar. Niet teveel poespas, vooral ook niet aan de voor en zij kant wat ik zelf prettig vind, want nou ja op deze manier is het nogal tijdloos. Ze verkopen dit boek ook in meerdere prints op dit moment en ook andere invulboeken in hetzelfde mooie design.

Wat ik gelijk al super vond en nog steeds vind is deze overview van alle pasfoto’s. Iedereen kent het denk ik wel, je krijgt een pasfoto en (bij mij in ieder geval) zo hopen ze op in de portemonnee. Op deze manier hou je ze wel netjes bij elkaar en zie je in één opslag hoe je kindje verandert. Ik moet echter die van dit jaar hier nog wel bijplakken. Het zijn ook 12 vakjes wat volgens mij meer dan genoeg is. Bij ons begonnen ze namelijk pas bij groep 1. Peuterspeelzaal heb ik wel foto’s van maar daarvan hadden ze dan weer geen pasfoto’s.

Ook zijn er pagina’s voldoende voor 12 groepen om er wat over te schrijven. Het fijne is natuurlijk welk schooljaar een welke juf/meester. Ik kan mij namelijk niet meer van elk schooljaar herinneren wie ik nou precies had. Dus later is dit natuurlijk hartstikke leuk om terug te kijken. Op de pagina daarnaast is er ruimte voor een A5 foto, of meerdere kleinere foto’s natuurlijk.

En van elk schooljaar is er ruimte om de klassenfoto op te plakken. Daaronder kun je alle namen van de kindjes kwijt. Ook hier merkte we dat zowel mijn vriend als ik niet meer van iedereen de naam wisten. Althans ik van mijn basisschool nog wel maar van mijn peuterklas? nee echt niet! Je moet alleen wel klein kunnen schrijven want als er veel kindjes in de klas zitten zoals bij mijn zoontje dan heb je nog wel eens ruimtegebrek. Wat ik ook jammer vind is dat de klassenfoto van groep 1 en 2 niet passen omdat die veel breder zijn dan het boek en ik ga natuurlijk niet vouwen. Ik begreep echter op instagram dat ze bezig is een grotere versie te ontwerpen waar dat soort foto’s dan wel in zouden kunnen.

En wat ik dan weer een pluspunt vind aan het boek is dat er ook gewoon blanco pagina’s in staan achter elke groep. Bij ons op school maken ze tussendoor van vieringen, schoolreisjes enz. nog wel eens foto’s en die kun je dan mooi bij de schoolfoto’s van dat jaar plakken zodat je alle herinneringen in één boek hebt zitten. Als je er iets bij wilt schrijven moet dan alleen dan wel met wit potlood of stift door het mooie krijtbord effect maar dat is natuurlijk maar een kleine bijkomstigheid.

Verder is het boek erg stevig en hoewel er nu al wel aardig wat foto’s in zitten, het boek is nog niet kapot aan het gaan. Of zoals je wel eens met plakboeken hebt dat ze bol gaan staan is ook (nog) niet het geval.

Ik vind het echt een prachtige uitkomst om ook dit weer vast te kunnen leggen en ik weet zeker dat ik dit voor een tweede kindje ook ooit ga doen. En ik denk dat dit ook een geweldig cadeau is voor kindjes (of hun ouders) op hun 4e verjaardag. Ik weet in ieder geval wel wat mijn neefjes/nichtjes komend jaar allemaal gaan krijgen.

Hoe leggen jullie dit soort foto’s vast? 

Advertenties

3 gedachtes over “Schoolfotoboek

  1. Ik heb het boek van koetjes & kaartjes! Zij heeft meerdere invulboeken, waaronder het schoolfotoboek. Voldoende plek voor foto’s en een paar leuke vragen. Het uitsprakenboek is ook een aanrader.
    Het exemplaar dat jij hebt ziet er ook leuk uit! Erg leuk om op deze manier de basisschooltijd bij te houden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.