Pepernotentest

Ik hou echt totaal niet van zoetigheid en haal ook voor Keano niet teveel in huis (mijn man daarentegen…), maar in deze sinterklaasperiode ontkom je er gewoon niet aan. Aanstaande zaterdag komt de goedheiligman dan ook echt aan en hier horen natuurlijk lekkere dingen bij. Elk jaar maken we er een klein feestje van als we de intocht kijken en dat zal dit jaar niet anders zijn. Toen ik de boodschappen hiervoor deed kwam ik wel erg bijzondere smaken tegen. 

Lidl komt dit jaar met 4 speciale smaken net als meerdere winkels trouwens. Ik heb bij de hema stroopwafel pepernoten zien liggen maar daar lag de prijs een stuk hoger. En omdat wij niet veel snoepen vond ik het zonde om die ook te testen. Deze van de lidl waren maar € 1,49 per zak. En met een zoete kauw als man wist ik dat deze uiteindelijk toch allemaal wel op zouden komen.

Op een druilerige middag zijn Keano en ik aan het proeven gegaan.

Sneeuwpepernoten

Oftewel pepernoten in een laagje melkchocolade met poedersuiker erover heen. En ja die poedersuiker liet behoorlijk zijn sporen achter. Bijzonder proeft het echt niet. De eerste hap is één brok suiker maar als de poedersuiker is opgelost eet je een ‘gewone’ chocoladepepernoot.

Truffelpepernoten

Hier zag ik het meeste naar uit want ik ben gek op truffels! En boy viel dat even tegen! Keano vond ze heel erg lekker en ik vond ze toch wel het viest van alle pepernoten. Het is net alsof je hap cacao neemt en meer niet. Ook hier zat alles weer onder de cacao poeder…niks truffelachtigs aan.

 

Karamel zeezout

Deze smaak was van zowel Keano als van mezelf de favoriet. Eerste smaak die je proeft is de karamel, dan komt een subtiele smaak van witte chocola en pepernoot en als laatste het zout. Heerlijk! Niet te zoet, niet te zout, niet plakkerig gewoon precies goed. Ondanks dat ik niet van zoet houd was deze zak het snelste leeg.

Cappuccino

Dit was de minst favoriete van Keano en dat is zacht uitgedrukt. Het hoofd dat hij trok zorgde voor een enorme lachbui. Hij vond deze echt niet lekker, maar goed Keano lust dan ook geen koffie. En laat dat nou de duidelijke smaak van deze pepernoot zijn. Nee geen cappuccino smaak maar echte espresso smaak zat hier aan. Mijn vriend en ik houden hier wel van dus deze komen ook wel op, maar Keano eet deze nooit weer.

Over het algemeen kun je dus niks zeggen van de pepernoten voor deze prijs. Het zijn prima pepernoten en de mannen vinden ze heerlijk. Maar of ik ze weer haal? Nee absoluut niet.

Hebben jullie wel eens pepernoten met aparte smaakjes gehad? Zo ja wat is de lekkerste en wat de smerigste die je gehad hebt? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.