Adventskalenders, zelf maken of kopen?

Ondanks dat sinterklaas nog maar net in het land is ben ik alweer een tijdje bezig met de voorbereidingen voor Kerst. Ik hou gewoon veel meer van kerst dan van sinterklaas, en ik hou er ook echt van om uit te pakken tijdens de laatste maand van het jaar. Eén groot ding daarvan is de adventskalender. Maar zelf maken? of kopen we hem dit jaar? 

Zelf maken?

Twee jaar geleden heb ik de adventskalender voor Keano helemaal zelf gemaakt. Ik was toen nog thuisblijfmoeder dus alle tijd van de wereld. Ik heb hier toen ook een blog over geschreven maar ik kan het helaas allemaal niet meer terug vinden, behalve bovenstaande foto waarop staat op welke dag hij wat kreeg. Zo wist ik welke dagen klaar waren en bij welke dagen ik nog iets moest doen. Ook kwam ik dan niet voor verassingen te staan als ik bijvoorbeeld vergeten was dat we die dag toch echt koekjes of iets gingen bakken. Het was allemaal heel simpel gedaan eigenlijk, ik had op pinterest gezocht naar gratis printables voor cijfers en met een beetje leuk inpakken zag het er uiteindelijk super mooi en gezellig uit. Ik gebruikte kleine zakjes en envelopjes voor dagen waarop er alleen een kaartje in zat wat we gingen doen en ik pakte de grote cadeautjes in ‘gewone’ kerstcadeaupapier. Echt jongens ik baal zo enorm dat ik de foto’s niet meer terug kan vinden…

Dit jaar ook dus? Nee dit jaar niet, ik had helaas geen tijd genoeg om er alsnog aan te beginnen en ik moet mijn weg nog een beetje vinden in het feit dat ik de weekenden en dus ook de feestdagen tegenwoordig moet delen met de ex. Ik ben al wel bezig voor volgend jaar van alles te verzamelen.

Want volgend jaar krijgt niet altijd de kleine man des huizes een homemade adventskalender, ook de grote man des huizes krijgt een eigen adventskalender. Bovenstaande adventskalender vond ik laatst bij de Hema voor maar € 4,- (kon op de site alleen deze vinden) en ik kreeg ineens het idee om ook voor hem een adventskalender te maken. Ik ga hier volgend jaar natuurlijk nog uitgebreid op terug komen maar ik ga hier kleine cadeautjes, briefjes en lekkers in stoppen.

Deze Hema doos kun je open maken door de boven kant eraf te tillen. Heel simpel dus eigenlijk. Aan de binnenkant ziet er als bovenstaande uit. Vakjes zoals het bij elke andere kant en klare adventskalender ook heeft. Je moet alleen wel goed opletten dus dat je de deksel er weer goed op doet, anders zit het cadeautje achter een verkeerd deurtje.

Ik heb bij de action ook adventsdoosjes gezien voor € 1,99. Dat is natuurlijk als je het zelf wilt maken ook een makkelijke manier. Ik ga het volgend jaar voor Keano weer helemaal zelf maken met envelopjes, doosjes en cadeautjes. Maar daarover volgend jaar dus meer.

Dit jaar dus helaas een standaard chocolade adventskalender voor beide mannen (ja mijn man vind het oprecht leuk). Helaas echt te weinig tijd op dit moment met werk en andere privé dingen, maar volgend jaar pak ik weer gewoon uit net als 2 jaar geleden! Ik had vorig jaar voor Keano een speelgoed kalender maar ondanks dat ik het een super mooie kalender vond, zijn wij van mening dat ze in de december tijd al zo ongelooflijk veel krijgen dat elke dag een speelgoed iets, iets teveel van het goede is.

Maken jullie adventskalenders zelf? Of kopen jullie een chocolade of speelgoed kalender?

Advertenties

Een gedachte over “Adventskalenders, zelf maken of kopen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.