Kerstknutselen met Zeeman

We hebben hier in de stad niet super veel winkels, maar de belangrijkste winkels (voor mij dan) zijn er wel. Ook budget winkels hebben we hier gelukkig zitten waar ik dan ook graag even (in mijn pauze) naar binnen glip. Zo liep ik laatst bij de Zeeman naar binnen en vond ik hele leuk kerst items. Voornamelijk voor het kerstdiner om de (kinder)tafel aan te kleden. 

Kleur je eigen placemat

Wij gourmetten vaak met kerst en gelukkig voor Keano hoeft hij niet verplicht van ons aan tafel te blijven zitten. Als hij er even genoeg van heeft dan mag hij best even gaan spelen. Gelukkig gaat dit met de jaren steeds beter en lukt het hem aardig om aan tafel te blijven. Wel heb ik gemerkt dat het best gaat als hij iets aan tafel kan doen. Daarom leek mij dit dus echt een uitkomt. Je eigen placemat kleuren waar je tijdens het eten aan kunt werken.

Rendieren

Deze twee vond ik erg leuk omdat het rendiertjes voor moeten stellen. Een cadeau tasje om zelf te maken en een (papieren) bordje die je kunt aankleden als rendier. Natuurlijk gaat het rendier tijdens het eten er wel van af, want vilt is niet erg handig om vanaf te eten.

Het cadeautasje gaan wij voor een cadeautje voor oma gebruiken en die mag uk zelf in elkaar zetten. Het rendier bordje is voor kerstochtend als mama de tafel ‘mooi’ aankleed voordat we gaan ontbijten. Met kerst gebruik ik zelf namelijk ook altijd papieren bordjes omdat die in verschillende kleuren te krijgen zijn en een mooi gekleurd bordje met kerst toch wel erg mooi staat. En papieren bordjes zijn handig want dan sta je met de feestdagen niet steeds af te wassen.

Beide setjes waren € 0,99 per stuk, maar bij het rendier bordje was een sticker van € 0,50 geplakt.

Enige jammere aan deze setjes…het is geen rudolph

Sneeuwpop

Toen ik dit setje aan Keano gaf begon ik het liedje van Frozen te zingen…mijn zoon heeft een hekel aan Frozen dus die zuchtte gelijk geergerd, maar toen ik het setje gaf werd hij enthousiast. Er heeft in zijn hele leventje nog niet genoeg sneeuw gelegen om een échte sneeuwpop te kunnen maken samen dus hij grijpt alles aan om ook maar iets te bouwen wat er op lijkt.

Op kerstochtend zet ik vaak kerstboompjes op tafel als decoratie en ik denk dat zijn sneeuwpop dit jaar er ook bij mag komen staan.

Ook voor dit setje heb ik € 0,99 betaald.

Ik vind het sowieso in deze tijd van het jaar super leuk om met Keano te knutselen en als je dan dit soort setjes tegen het lijf loopt is dat alleen maar een grote bonus vind ik. Keano knutselt niet super graag maar als ik hem knutselsets geef dan kan hij daar best zoet mee zijn. En ik hou van zijn zelf geknutselde creaties…ook al wordt tegenwoordig dan alles een zombie of een robot…

Advertenties

Een gedachte over “Kerstknutselen met Zeeman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.