Mijn favoriete series op Netflix

Voor mij is er niks fijners dan ’s avonds met een goed boek of een goede serie op de bank te duiken, en dan zeker in deze tijd van het jaar wanneer het weer er gewoon om vraagt om binnen te blijven. Thank god for Netflix, echt. Ik heb de afgelopen maanden een aantal goede series ontdekt waar ik geen genoeg van kan krijgen. En echt zit te wachten tot het nieuwe seizoen online komt. Vandaag deel ik een paar van mijn favorieten.

 

The affair

Als je houd van spanning en romantiek dan is dit echt een goede serie om te volgen. In het eerste seizoen maak je kennis met deze personages. Noah en Helen zijn gelukkig getrouwd net als Cole en Alison. Echter blijkt er veel meer achter te zitten en komt alles uit zodra de twee gezinnen elkaars pad kruisen. Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie erg moest wennen aan de manier van hoe het gefilmd is maar het houdt je vast. Ik kon niet stoppen met kijken want je wilt nou eenmaal antwoorden hebben. Het is echter geen film om te kijken als je kinderen beneden zitten want er komt nogal veel sex in voor. Vooral in het eerste seizoen.

Wat ik goed aan deze serie vind is dat je van alle hoofdpersonen een inside krijgt. Je krijgt bepaalde situaties van 2 kanten te zien, en dan echt vanuit het perspectief van die hoofdpersoon. Dit is in het echte leven natuurlijk ook zo, jij kan een situatie heel anders opvatten en herinneren als degene met wie je die situatie beleefd.

Seizoen 3 vond ik echter wel wat heftig, vooral omdat dit normaal niet het genre is wat ik kijk. Maar het bleef mij boeien en het bleef mij vasthouden. En ik kan echt niet wachten tot seizoen 4 online komt.

New Girl

New girl gaat over een vrouw die na een break-up een kamer huurt bij drie andere mannen. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige awkward situaties. Je wordt echt meegenomen in de opbouw van de vriendschap die uiteindelijk ontstaat.

Dit is een serie die al lange tijd op Netflix staat. En helaas duurt het steeds een hele lange tijd voor er een nieuw seizoen op Netflix staat. Maar het is wel een serie die je heerlijk kunt kijken na een lange dag werken want je hoeft er absoluut niet bij na te denken. Er zit heerlijke humor in, en nee geen hele mooie mannen. Maar wel situaties die heel herkenbaar kunnen zijn. Ja er is veel voorspelbaar aan de serie en op sommige momenten deed het mij echt denken aan Friends. Maar het is wel een hele fijne serie over vriendschappen en liefdes.

Great news

Een serie over een vrouw die zich omhoog probeert te werken bij haar werk. Haar moeder vind echter dat het tijd is na 30 jaar thuis te hebben gezeten om haar eigen dromen na te jagen en komt stage lopen bij het werk van haar dochter. Dit zorgt voor echte moeder/dochter situaties op het werk, waar je die natuurlijk niet wilt hebben.

Een serie met heerlijke humor, waar je net als bij New Girl niet over na hoeft te denken. Een serie die ik graag op zet na een lange dag werk. Situaties die voor moeder en dochter absoluut wel herkenbaar zijn. En voor ambitieuze vrouwen ook wel, situaties waar je op het werk echt mee te maken kan krijgen. En er worden ook wel goede onderwerpen aangesneden zoals leeftijdsdiscriminatie en seksuele intimidatie op het werk.

Chesapeake shore

Een beetje een cheesy kinda serie. Je moet er van houden. Het zoetsappige verhaal van een gebroken gezin (in meerdere opzichten). In de serie volgen we hoofdpersoon Abby O’Brien een alleenstaande werkende moeder en haar broers en zussen: een schrijfster, een herberg, een (ex) militair en een advocaat student. Combineer dit met een vader die hun samen met oma heeft opgevoed omdat moeder ervandoor ging, gooi er een vleugje ingewikkelde relaties doorheen en tadaa!

Ik vind dit soort series heerlijk om te kijken. Vooral omdat het gewoon heerlijk zoetsappig is met een klein vleugje humor. Maar ook omdat het soms best herkenbaar was. Ja het is allemaal voorspelbaar en ja in het echte leven is het niet altijd zo ingewikkeld maar dat maakt het heerlijk om te kijken! Ik vond het oprecht jammer dat ik al snel klaar was met de serie. Ik kijk uit naar het volgende seizoen!

En nu moet ik op zoek naar een nieuwe serie om te kijken…aanraders?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.