‘Goede’ voornemens

Zoals ik in mijn overzicht al zei doe ik niet echt aan goede voornemens. Ik deed het wel maar hield mij zelf er nooit aan. En waarom zou je op 1 januari beginnen toch? Afvallen, georganiseerder zijn enz. enz. kan allemaal vanaf een random datum. Daarvoor hoeft het echt geen 1 januari te zijn. En toch betrapte ik mijzelf er op deze week dat ik tegen mijn vriend zei “Vanaf dit jaar ga ik…” tja daar ga je dan met grote mond dat je niet aan goede voornemens doet. Ik denk dat zo’n einde van het jaar je doet realiseren wat je het afgelopen jaar eigenlijk anders had willen doen, omdat je dan pas gaat terug kijken. Zo zijn er ook een aantal zaken die ik wil aanpakken. 

Afspreken met vriendinnen

Dit is zo’n punt wat ik vaker roep. Of dat ik tegen mijn vriendinnen zelf roep maar waar het dan eigenlijk nooit van komt. We worden ouder, mijn vriendinnen studeren nog of hebben zelf hele kleine kinderen…waar ik natuurlijk alweer helemaal uit ben. Don’t get me wrong…i love them! Maar het maakt het afspreken soms wel wat lastiger.

Dit is dan ook echt een punt waar ik meer tijd en energie in wil steken het komende jaar. Vaker random even appen of random langs gaan om een bakkie te doen. Afspreken met de vriendinnen die studeren om gewoon eens samen uit eten te gaan of bioscoop of iets. Ik ben meer dan alleen een moeder en heb dan ook meer behoeftes dan alleen maar thuis op de bank zitten terwijl mijn kind op bed ligt.

Dit realiseerde ik mij laatst op de kerstborrel van het werk. De mannen vroegen of ik nog mee ging de stad in en ik merkte dat ik gelijk begon te twijfelen…tja dan zie ik Keano niet meer. Toen ik mijn vriend belde zei hij gelijk dat ik gewoon moest gaan. Keano zou er de volgende ochtend ook gewoon zijn. Ik heb daarna ook echt een hele leuke avond gehad met collega’s en merkte later dat ik mij echt helemaal opgeladen voelde. Stom eigenlijk.

Daarom wil ik dat nu meer met m’n vriendinnen gaan doen.

Meer lezen

Iets wat ik over de afgelopen maanden met vlagen veel gedaan heb. En iets wat ik ook erg fijn vind. De bank op of bed en even weg dromen met een heerlijk boek. Ik geniet enorm van dit momentje voor mezelf. Even geen stress aan mijn hoofd maar gewoon het karakter waar ik helemaal in kan kruipen. Ik heb in december nog een hele stapel boeken gevonden die kennelijk nog ongelezen hier in huis lagen en ik wil hier komende weken dan ook echt tijd voor maken om deze te lezen. Weg met die schermen maar heerlijk old fashioned een boek lezen. Ik vind sowieso dat we veel te veel in schermen zitten met onze neuzen en probeer dit hier in huis zoveel mogelijk te beperken (alleen werkt de grote man des huizes niet echt mee)…that reminds me….hebben jullie nog goede boeken die ik op mijn to read lijstje moet zetten? Let me know!!

Naast dit wil ik ook heel graag meer sparen en meer gaan reizen…eigenlijk gewoon meer genieten van het leven.

Wat voor goede voornemens hebben jullie?

Advertenties

Een gedachte over “‘Goede’ voornemens

  1. Wij plannen met vriendinnen na een afspraak altijd meteen een nieuwe datum. Wat we dan precies gaan doen, zien we dan wel. Maar er staat in ieder geval een datum vast.
    Meer lezen wil ik ook. Telefoon vaker weg leggen en gewoon een goed boek of tijdschrift erbij nemen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.