Over georganiseerd…kan dat?

Daar zit je dan…vrijdagavond en je hebt de serie Tidying up with Marie Kondo aan staan. Verbaasd dat ik ben over de zooi die mensen in huis hebben en niet weten hoe ze het op moeten lossen. Marie zou zich namelijk erg vervelen als ze hier in huis zou komen. En toch zet het mij aan het denken. Want ondanks dat het geen zooi in huis is zou ik het wel beter georganiseerd willen hebben. 

Overgeorganiseerd…

Als ik terug kijk op mijn puberteit hoor ik voornamelijk mijn vriendinnen zeggen “jij hebt echt overal een plekje voor” en nog steeds krijg ik af en toe diezelfde opmerking van hun. Ja ik was inderdaad geen kind dat een slordige slaapkamer had. Ja ik had altijd alles goed op orde, waaronder mijn huiswerk. Ik schreef toen alles al op en had toen alles al allemaal in bakjes, mapjes of laatjes liggen zodat ik het altijd gelijk kon terug vinden. Mijn kleren hingen zelfs op kleur en mijn cd’s en dvd’s op alfabet. Nee zover ga ik nu echt niet meer. Ik plan nu wel alles wat maar te plannen valt en ik heb overal een vaste plek voor in huis. Zelfs Keano lijkt mijn tik over te hebben genomen, want ook hij heeft op zijn kamer overal een eigen plekje voor en o wee als je daar aan zit!

Maar rommel in huis staat voor mij nog steeds gelijk aan rommel in mijn hoofd.  Ik kan dan oprecht lichamelijk onrustig worden als het huis een rommel is…zoals nu op het moment. Mijn vriend is in de woonkamer aan het klussen dus alles ligt overhoop. Ik moet mezelf echt op de bank houden om te zorgen dat ik toch niet alles terug ga zetten waar het hoort. Waar mijn vriend dan weer kriebel van wordt omdat ik niet stil zit (sorry schat!)… Normaal is mijn vriend ook altijd heel netjes en opgeruimd dus ik ervaar die onrust gelukkig niet heel vaak. Wel vindt hij het iets te overdreven dat alles in aparte bakjes/mapjes zit, maar goed daar went hij wel aan.

Maar goed ik dwaal af… ik kijk dus dat programma en denk hmm zo slecht doe ik het nog niet. De tips die zij geeft heb ik allang toegepast in huis, zelfs dingen waarvan ik denk hmm dat had ze zo ook kunnen aanpakken, en dan denk ik dus ook…misschien ben ik wel te over georganiseerd… Overigens vind ik sommige dingen van haar wel een beetje overdreven…zoals het overal dankjewel voor zeggen als het je huis verlaat. Ik ben niet materialistisch dus snap zoiets dan ook absoluut niet. Ik heb dan ook niet veel spullen van vroeger, voornamelijk omdat mijn ouders alles weggooiden en toen ik wegging bij m’n ex ben ik echt met het minimale vertrokken omdat ik snel het huis uit moest. De spullen van Keano kan ik dan overigens weer heel slecht weg doen en daardoor inspireerde het programma mij wel enorm.

Bron

En toch…

Wil ik het nog beter organiseren. Ja zelfs ik heb nog verbeterpunten die ik dit jaar absoluut wil aanpakken. Zoals de knutselspullen, de keuken, Keano’s schoolwerkjes, de schuur en de kelder. Daar heb ik alsnog rommelige punten waar ik nog steeds geen goede oplossing voor heb gevonden. Of juist zaken aanpakken die nog beter gepland kunnen zodat niet alles last minute zou moeten, zoals nu wel eens gebeurt. Mijn Pinterestbord staat dan ook bomvol met artikelen waar ik nog eens in wil duiken. Van handige opbergmethodes tot kleine hacks waardoor het leven iets makkelijker zou moeten worden.

En ik zat te denken…misschien is het leuk om jullie mee te nemen. Ik wil blogs gaan schrijven over kleine hacks die ik toepas in huis of juist hoe ik zaken heb georganiseerd zoals het huishouden naast werken en onze administratie om jullie hopelijk te inspireren. Ik heb over de jaren manieren voor mezelf ontwikkelt wat in dit huis heel erg werkt…en wellicht dus ook wel voor jullie. Mochten er dingen zijn waar jullie benieuwd naar zijn let me know!

Zou Marie Kondo zich net als bij ons in huis bij jullie vervelen? Of zou ze oprecht kunnen helpen?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.