Minecraft lego van Ali

Ik heb het al eerder beschreven en ik zal het nogmaals zeggen “Hoi ik ben Angelique en ik ben Aliexpress verslaafd”. Ja de afgelopen tijd weer enorm veel bij ome Ali besteld en nog steeds ben ik elke keer weer blij wat ik op de kop weet te tikken voor een klein prijsje. Ik bestel echt van alles, van speelgoed tot sieraden tot stationery, het kan niet gek genoeg. Als ik iets zie in de winkels wat Keano leuk gaat vinden (voor even) kijk ik altijd bij Aliexpress even of het ook daar te vinden is. En zo heb ik deze keer zeker € 30,- bespaard op dit lego.

Minecraft

Eén van de dingen waar Keano op dit moment helemaal idolaat van is, is Minecraft. Ik heb werkelijk geen flauw idee wat het is, behalve dat het een soort pixel poppetjes zijn waarmee hij dingen kan bouwen. Althans, dat is wat hij mij op de tablet bij m’n schoonmoeder heeft laten zien. Laatst liepen we samen in de Intertoys om ideeen op te doen voor Sinterklaas en Kerst en toen zag hij lego van Minecraft…die wou hij wel…uhm ja de goedkoopste was zo’n € 20,- en mijn zoon kennende is alleen het in elkaar knutselen van de set leuk en staat het daarna stof te happen. Maar toch wou ik het hem niet ontzeggen natuurlijk dus ging ik kijken of ze op Aliexpress ook zoiets hadden. Ja hoor voor rond de € 4,- had ik een leuk setje gevonden, waar verschillende soorten van waren. Klik! (zie dat ze nu zelfs nog goedkoper zijn dan ik ze voor had!). Ik had twee setjes voor hem besteld die netjes op tijd voor Kerst binnen kwamen.

Wat mij eerst al opviel was dat het apart verpakt zat. Ik was in eerste instantie een beetje bang dat we zelf alle stukjes op moesten zoeken welke bij welk setje zou horen, maar de setjes zaten apart verpakt. Wat mij ook opviel was dat er instructies bij zaten, we hebben namelijk wel eens eerder een lego setje gehad van Ali maar daar zaten de instructies niet bij dus moesten we aan de hand van het plaatje bekijken hoe het in elkaar moest. Dit was voor Keano zelf ook wel fijn want hij had papa en mama helemaal niet nodig om de setjes in elkaar te zetten dit keer.

Keano’s probleem met Lego is dat hij nog niet genoeg kracht in zijn handjes heeft en wij vaak nog moeten helpen met het goed aandrukken. Maar dat was met dit lego helemaal niet het geval. Voor we het wisten had hij alles al in elkaar zitten. Enigste waar hij hulp bij nodig had was de armpjes in het lijfje van de poppetjes drukken. Eerlijk is eerlijk…dat ging ook erg lastig, maar dat is natuurlijk ook een super klein onderdeel.

Uiteindelijk hadden we dus deze twee setjes in de woonkamer staan. Mijn zoon kon niet blijer want mama dit is net als in het spel! We hebben het natuurlijk ook even met ‘echt’ lego geprobeerd en het klikt perfect in elkaar. Enigste verschil is dat de Minecraft poppetjes heel iets groter zijn dan de standaard lego poppetjes, maar daar heeft mijn kind geen last van natuurlijk. Want mama Minecraft zijn monstertjes dus die eten de lego poppetjes op…uhm oké!

Ik ben dus weer erg blij met mijn budget aankoop. Zoals verwacht staat het nu weer stof te happen op de kast dus ik ben blij dat ik voor een klein bedrag heb weten te scoren in plaats van de grote sets te hebben aangeschaft.

Hebben jullie ervaring met Lego van Aliexpress? 

 

Advertenties

Een gedachte over “Minecraft lego van Ali

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.